Ισραήλ: Χαμάς και Χούθι χαιρετίζουν την επίθεση της Χεζμπολάχ

Ισραήλ: Χαμάς και Χούθι χαιρετίζουν την επίθεση της Χεζμπολάχ

Για «χαστούκι στην ισραηλινή κυβέρνηση» κάνει λόγο η παλαιστινιακή οργάνωση. «Συγχαίρουμε τη Χεζμπολάχ για τη μεγάλη και γενναία επίθεση», σημειώνουν οι Χούθι σε ανακοίνωσή τους

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επίθεση που εξαπέλυσε η λιβανέζικη Χεζμπολάχ με drones και ρουκέτες κατά στόχων στο Ισραήλ, χαιρετίζει η παλαιστινιακή Χαμάς, κάνοντας λόγο για μια «ισχυρή απάντηση» και ένα «χαστούκι» στην κυβέρνηση Νετανιάχου.

«Αυτή η ισχυρή και στοχευμένη απάντηση, σε μεγάλο βάθος στην επικράτεια της σιωνιστικής οντότητας, είναι ένα χαστούκι για την ισραηλινή κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η Χαμάς, σε ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά τους, οι Χούθι της Υεμένης συνεχάρησαν τη φιλοϊρανική οργάνωση του Λιβάνου για την επίθεση, ενώ απείλησαν εκ νέου ότι θα απαντήσουν στα ισραηλινά πλήγματα εναντίον του λιμανιού Χοντέιντα, τον προηγούμενο μήνα.

«Συγχαίρουμε τη Χεζμπολάχ και τον γενικό της γραμματέα για τη μεγάλη και γενναία επίθεση που εξαπέλυσε η αντίσταση εναντίον του ισραηλινού εχθρού», επεσήμαναν σε ανακοίνωσή τους.

Η «απάντηση» της Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει ότι η αντίσταση είναι «ισχυρή» και σε θέση «να τηρήσει τις δεσμεύσεις και τις απειλές της», τόνισαν οι Χούθι. Πρόσθεσαν δε ότι «η απάντηση της Υεμένης δεν θα καθυστερήσει».

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT