Μακρόν: Δεν υπάρχει πολιτικό κίνητρο στη σύλληψη του CEO του Telegram

Μακρόν: Δεν υπάρχει πολιτικό κίνητρο στη σύλληψη του CEO του Telegram

Η δήλωση του Μακρόν αποτελεί την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της σύλληψης Ντούροφ. Η έλλειψη επίσημης επιβεβαίωσης είχε οδηγήσει σε εικασίες σχετικά με τους λόγους της κράτησής του

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ρωσικής καταγωγής ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Telegram, Πάβελ Ντούροφ, συνελήφθη στη Γαλλία στο πλαίσιο εν εξελίξει δικαστικής έρευνας, και δεν υφίσταται πολιτικό κίνητρο πίσω από την υπόθεση, έγραψε σε ανάρτησή του ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση του Μακρόν στο X αποτελεί την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της σύλληψης του Ντούροφ, σχεδόν δύο ημέρες αφότου συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μπουρζέ έξω από το Παρίσι, λίγο μετά την προσγείωσή του με ιδιωτικό τζετ από το Αζερμπαϊτζάν. Η έλλειψη επίσημης επιβεβαίωσης είχε οδηγήσει σε εικασίες σχετικά με τους λόγους της κράτησής του.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι έχει διαβάσει «ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη σύλληψη του Ντούροφ», προσθέτοντας ότι η Γαλλία «είναι βαθιά προσηλωμένη στην ελευθερία του λόγου».

«Η σύλληψη του επικεφαλής του Telegram στο γαλλικό έδαφος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εν εξελίξει δικαστικής έρευνας. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για πολιτική απόφαση. Εναπόκειται στους δικαστές να αποφασίσουν», τόνισε ο Μακρόν.

Εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε ότι ο Ντούροφ ερευνάται για μη συνεργασία σχετικά με εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και οικονομικά εγκλήματα μέσω της πλατφόρμας του Telegram. Εξακολουθεί να τελεί υπό κράτηση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Το Reuters αναφέρει ότι δεν μπόρεσε να μιλήσει με κάποιον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί.

Σημειώνεται πως το Telegram βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών δικαστικών αρχών λόγω αιτιάσεων πως διασπείρει θεωρίες συνωμοσίας, δίνει βήμα σε καλέσματα για δολοφονίες και φιλοξενεί πλατφόρμες πώλησης ναρκωτικών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT