Ρωσία: Βιαστής και δολοφόνος απελευθερώθηκε δεύτερη φορά για να πολεμήσει

Ρωσία: Βιαστής και δολοφόνος απελευθερώθηκε δεύτερη φορά για να πολεμήσει

Πρώην μισθοφόρος της Wagner αντάλλαξε ποινή κάθειρξης 23 χρόνων, για τον βιασμό και τη δολοφονία 85χρονης συνταξιούχου στη Ρωσία, με υπηρεσία στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώην μισθοφόρος της Wagner αντάλλαξε ποινή κάθειρξης 23 χρόνων, για τον βιασμό και τη δολοφονία 85χρονης συνταξιούχου στη Ρωσία, με υπηρεσία στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία. Την πληροφορία επιβεβαίωσαν ο δικηγορικός ιστότοπος Travmpunkt και εκπρόσωπος της οικογένειας της ηλικιωμένης που μίλησε στη ρωσική υπηρεσία του BBC.

Ο πρώην μισθοφόρος Ιβάν Ροσομάχιν είναι ένα παράδειγμα κρατούμενου στη Ρωσία, ο οποίος απελευθερώθηκε από τη φυλακή, παρά τα βαριά εγκλήματα τα οποία διέπραξε, υπό τον όρο ότι θα πήγαινε να πολεμήσει στο ουκρανικό μέτωπο.

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία του BBC, την περασμένη άνοιξη, το περιφερειακό δικαστήριο του περιοχής Κίροφ καταδίκασε τον Ροσομάχιν σε 22 χρόνια φυλάκιση σε αποικία κρατουμένων «αυστηρού καθεστώτος». Είχε κριθεί ένοχος για τον βιασμό και τη στυγερή δολοφονία της συνταξιούχου. Λίγους μήνες αργότερα, το εφετείο αύξησε την ποινή του στα 23 έτη. Ωστόσο, υπέγραψε συμφωνία με τον στρατό, και εστάλη πάλι στο μέτωπο.

Με βάση το κατηγορητήριο, τον Μάρτιο του 2023 ο 28χρονος τότε Ροσομάχιν, επιστρέφοντας από τον πόλεμο στο χωριό Νόβιι Μπουρέτς στην περιοχή Κίροφ όπου γεννήθηκε, εισέβαλε μεθυσμένος στο σπίτι της 85χρονης γυναίκας. Εντελώς αβοήθητη, η ηλικιωμένη δεν ήταν σε θέση να τον αντιμετωπίσει και αυτός την βίασε και στη συνέχεια την δολοφόνησε.

Οπως μετέδιδε το τηλεοπτικό κανάλι Vyatskiye Polyany, ο 28χρονος ήταν μισθοφόρος της Wagner και όλο το χωριό τον έτρεμε μετά την επιστροφή του από τον πόλεμο. Σύμφωνα με τους κατοίκους, που μίλησαν επίσης στο δίκτυο Dozd, ο Ροσομάχιν περπατούσε μεθυσμένος στους δρόμους με ένα τσεκούρι και ένα δίκρανο, έσπαγε τζάμια αυτοκινήτων και φώναζε ότι «θα τους σκοτώσει όλους».

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Ροσομάχιν είχε επίσης καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκιση σε αποικία κρατουμένων «αυστηρού καθεστώτος» για φόνο και ληστεία με χρήση βίας και τον Σεπτέμβριο του 2022 πήγε να πολεμήσει στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, με πληροφορίες από BBC (ρωσική υπηρεσία) και Novaya Gazeta Europe 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT