Επικοινωνία Μόντι με Πούτιν: Εκκληση για επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία σύντομα

Επικοινωνία Μόντι με Πούτιν: Εκκληση για επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία σύντομα

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών τους, σύμφωνα με την Ινδία, αν και το Κρεμλίνο δεν έδωσε λεπτομέρειες

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι υποστήριξε μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία σύντομα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών τους, σύμφωνα με την Ινδία, αν και το Κρεμλίνο δεν έδωσε λεπτομέρειες, λέγοντας μόνο ότι είχαν τηλεφωνική συνδιάλεξη.

«Επανέλαβα τη σταθερή δέσμευση της Ινδίας στην υποστήριξη μιας μόνιμης και ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης σύντομα», έγραψε ο Μόντι σε ανάρτηση στο X, αναφερόμενος στη συνομιλία τους.

Υπενθυμίζεται ότι η επικοινωνία των δύο ηγετών έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Μόντι στο Κίεβο, την πρώτη Ινδού πρωθυπουργού στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας.

Η Ινδία, που έχει παραδοσιακά στενές οικονομικές και αμυντικές σχέσεις με τη Μόσχα, έχει αποφύγει να καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ αυξάνει τις αγορές ρωσικού πετρελαίου σε επίπεδα-ρεκόρ, δικαιολογώντας την κίνηση αυτή στη βάση του εθνικού συμφέροντος.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει από το Νέο Δελχί να τη βοηθήσει να ανοικοδομήσει την οικονομία της, προσκαλώντας επενδύσεις από ινδικές επιχειρήσεις σε μια σύνοδο επιχειρήσεων στην Ινδία.

Χθες, Δευτέρα, ο Μόντι μίλησε επίσης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχετικά με την επίσκεψή του στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT