Ρωσία: Επίθεση από ουκρανικά drones προκάλεσε φωτιά σε δεξαμενές καυσίμων στο Κίροφ

Ρωσία: Επίθεση από ουκρανικά drones προκάλεσε φωτιά σε δεξαμενές καυσίμων στο Κίροφ

Συνεχίζονται οι επιθέσεις ρωσικών στρατευμάτων στο Ντονέτσκ, όπου έχασαν τη ζωή τους ακόμη 6 άνθρωποι. Τρία τεθωρακισμένα καίγονται από δεύτερη επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Κίροφ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη μία επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης πιθανότατα από τις ουκρανικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά σε δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων στο Κίροφ. Την ίδια ώρα, κι ενώ είναι σε εξέλιξη η σύνοδος ΝΑΤΟ – Ουκρανίας, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία, κατά την προώθηση του ρωσικού στρατού στο Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η επίθεση του μη επανδρωμένου ουκρανικού αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε στις πετρελαϊκές εγκαταστάσει του Κότελνιτς στην περιφέρεια Κίροφ, περίπου 1.000 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Σοκόλοφ, από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα.

Το Κίεβο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο Κότελνιτς, ωστόσο έγινε λίγες ώρες αφότου drones που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία προκάλεσαν φωτιά και σε πολλές δεξαμενές πετρελαίου στην εγκατάσταση Glubokinskaya στην περιφέρεια του Ροστόφ, ακριβώς απέναντι από τα σύνορα από την περιφέρεια του Λουγκάνσκ της Ουκρανίας. Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο Baza, που έχει πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας, τρία τεθωρακισμένα καίγονταν μετά από χτυπήματα από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην εγκατάσταση Glubokinskaya. Επίθεση με drones είχε πραγματοποιηθεί ξανά σε αποθήκες πετρελαίου στο Ροστόφ, στην περιοχή Πρόλεταρσκ πριν από 10 ημέρες και η φωτιά ακόμη δεν έχει σβήσει.

Εξι νεκροί στο Ντονέτσκ

Στο μεταξύ, και μία ημέρα μετά τη σφοδρή ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, κατά την προώθηση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ρωσικά πλήγματα. Ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιοχής, Βαντίμ Φιλάσκιν, δήλωσε μέσω Telegram ότι «το πρωί (σ.σ. της Τετάρτης) οι Ρώσοι σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους και κατέστρεψαν ένα σπίτι στην Ιζμαϊλίφκα», χωριό που βρίσκεται πολύ κοντά στο μέτωπο.

Τα θύματα ήταν όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας: οι γονείς και τα παιδιά τους ηλικίας 17 και 24 ετών.

Σε άλλη επίθεση, στην ίδια περιφέρεια, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι κοντά στο Τσάσιβ Γιαρ.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, που επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό Κομισίφκα στο Ντονέτσκ.

Ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση στο ανατολικό μέτωπο, όπου εντείνονται οι σφοδρές μάχες και τα ρωσικά στρατεύματα προωθούνται όλο και πιο μέσα σε ουκρανικό έδαφος εδώ και μήνες. Η ρωσική κυβέρνηση ανακοινώνει διαρκώς την κατάληψη μικρών οικισμών και χωριών.

Για την προστασία των αμάχων, εξαιτίας της προώθησης των Ρώσων στρατιωτών προς το Ποκρόφσκ, πόλη που αποτελεί σημαντικό κέντρο επιμελητείας στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, το Κίεβο κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Οπως παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο τομέας του Ποκρόφσκ είναι «ο πιο δύσκολος» και σ’ αυτόν επικεντρώνονται οι περισσότερες ρωσικές επιθέσεις.

Πηγή: The Guardian, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT