Αναπληρωτής διευθυντής CIA: Η Ουκρανία θέλει να κρατήσει τα ρωσικά εδάφη «για κάποιο διάστημα»

Αναπληρωτής διευθυντής CIA: Η Ουκρανία θέλει να κρατήσει τα ρωσικά εδάφη «για κάποιο διάστημα»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ουκρανικά στρατεύματα σκοπεύουν να διατηρήσουν το ρωσικό έδαφος που έχουν καταλάβει για «κάποιο χρονικό διάστημα» και η ρωσική αντεπίθεση θα σηματοδοτήσει μία δύσκολη μάχη, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Κοέν.

Οπως αποκαλύπτει το Reuters, ο Κοέν δήλωσε σε συνέδριο των μυστικών υπηρεσιών ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πρέπει σε κάποια στιγμή να «αντιμετωπίσει τον απόηχο της απώλειας των ρωσικών εδαφών στην ίδια του την κοινωνία».

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία εξαπέλυσε μεγάλη εισβολή στις 6 Αυγούστου στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας – υποστηρίζει ότι κατέλαβε 100 οικισμούς, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προωθούνται στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ.

Ο Κοέν δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει αντεπίθεση, αλλά εκτιμά ότι θα είναι μια δύσκολη μάχη για τους Ρώσους.

Την Τρίτη, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία θα τελειώσει με διάλογο, αλλά το Κίεβο πρέπει να έχει ισχυρή θέση και ότι ο ίδιος θα παρουσιάσει ένα σχέδιο στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και στους δύο πιθανούς διαδόχους του.

Ο Πούτιν έχει πει ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να ξεκινήσει με την αποδοχή από την Ουκρανία της «πραγματικότητας επί του εδάφους», που θα άφηνε στη Ρωσία στην κατοχή της σημαντικά κομμάτια τεσσάρων ουκρανικών περιοχών καθώς και την Κριμαία.

Η Ουκρανία ελέγχει περισσότερα από 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα της ρωσικής περιοχής Κουρσκ.

«Ο φόβος των συμμάχων»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κίεβο είναι ότι οι σύμμαχοί του φοβούνται να εγκρίνουν νέες πολιτικές για την υποστήριξη της Ουκρανίας φοβούμενοι το ενδεχόμενο κλιμάκωσης.

«Από την αρχή της ρωσικής εισβολής, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία είναι η κυριαρχία της έννοιας της κλιμάκωσης στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων μεταξύ των εταίρων μας», δήλωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT