Φόβοι για διαρροή πετρελαίου από το «Sounion»

Φόβοι για διαρροή πετρελαίου από το «Sounion»

Ανησυχία για το ενδεχόμενο περιβαλλοντικής καταστροφής στην Ερυθρά Θάλασσα προκάλεσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου κάνοντας λόγο για ενδείξεις διαρροής πετρελαίου από το ελληνόκτητο τάνκερ «Sounion», που χτυπήθηκε από τους αντάρτες Χούθι

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπό ελληνική σημαία τάνκερ μεταφοράς αργού πετρελαίου «Sounion», που δέχθηκε επίθεση από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, συνεχίζει να φλέγεται στην Ερυθρά Θάλασσα και φαίνεται να έχει αρχίσει η διαρροή πετρελαίου, απειλώντας με οικολογική καταστροφή την περιοχή. Αυτό προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του υποπτέραρχου Πατ Ράιντερ, εκπροσώπου Τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Προσέθεσε δε ότι η κεντρική διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση για να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα μπορέσει να βοηθήσει, αν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αμερικανικά πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα ή στον Κόλπο του Αντεν.

Αργά χθες το βράδυ η διπλωματική αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Eθνη ανακοίνωσε ότι οι Χούθι της Υεμένης συμφώνησαν τελικά να προχωρήσουν σε προσωρινή ανακωχή, ώστε να φτάσουν τα ρυμουλκά και τα διασωστικά πλοία στο δεξαμενόπλοιο που έχει υποστεί ζημιές. Ο Ελληνας διοικητής της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Aspides» (η οποία διέψευσε την ύπαρξη διαρροής) υποναύαρχος Βασίλειος Γρυπάρης, επιβεβαίωσε ότι το «Sounion» παραμένει αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή και έχει πιάσει φωτιά, τονίζοντας ότι συνιστά «σοβαρή και άμεση απειλή τοπικής μόλυνσης για τα παράκτια κράτη». Σε ξεχωριστή δήλωσή του, εκπρόσωπος του ένοπλου κινήματος ξεκαθάρισε πως η ανακωχή αφορά μόνο τη ρυμούλκηση και θα ισχύσει για λίγες ώρες.

Πηγή: REUTERS, ΑΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT