Μασκ μαινόμενος κατά Λούλα: Τον χαρακτήρισε «σκυλάκι» του δικαστή Ντε Μοράες

Μασκ μαινόμενος κατά Λούλα: Τον χαρακτήρισε «σκυλάκι» του δικαστή Ντε Μοράες

Ο ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου X επιτέθηκε σήμερα στον Βραζιλιάνο δικαστή Αλεσάντρε Ντε Μοράες τον οποίο χαρακτήρισε «τύραννο» και «δικτάτορα» αλλά και στον πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα τον οποίο χαρακτήρισε «σκυλάκι» του Ντε Μοράες.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ανώτατο δικαστήριο της Βραζιλίας έχει διαμηνύσει ότι θα ρίξει «μαύρο» στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter) του Ελον Μασκ, εάν ο τελευταίος δεν ορίσει έναν νόμιμο εκπρόσωπο στη χώρα μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο επικεφαλής του Ανωτάτου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, Αλεσάντρε ντε Μοράες, ανακοίνωσε χθες ότι η αποτυχία διορισμού νομίμου εκπροσώπου εκ μέρους του Μασκ και του X θα μπορούσε να οδηγήσει στην «αναστολή των δραστηριοτήτων του κοινωνικού δικτύου» στη Βραζιλία.

Μασκ μαινόμενος κατά Λούλα: Τον χαρακτήρισε «σκυλάκι» του δικαστή Ντε Μοράες-1
Ο ανώτατος δικαστής Αλεσάντρε Ντε Μοράες (AP Photo/Eraldo Peres, File)

Ο Ντε Μοράες έχει ήδη μπλοκάρει πάνω από 100 λογαριασμούς χρηστών του Χ τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που ανήκουν σε υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Μπολσονάρο.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Ντε Μοράες κατηγόρησε τον Ελον Μασκ ότι διεξάγει «εκστρατεία παραπληροφόρησης» και ότι δεν σέβεται την κυριαρχία της Βραζιλίας, αφού ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του X αποφάσισε να σταματήσει να συμμορφώνεται με τις δικαστικές εντολές που ζητούσαν τον αποκλεισμό συγκεκριμένων λογαριασμών χρηστών.

Με ανάρτησή του στο X, ο Ελον Μασκ επιτέθηκε σήμερα στον Ντε Μοράες τον οποίο χαρακτήρισε «τύραννο» και «δικτάτορα της Βραζιλίας» αλλά και στον πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα τον οποίο χαρακτήρισε «σκυλάκι» του Ντε Μοράες.  

Μασκ μαινόμενος κατά Λούλα: Τον χαρακτήρισε «σκυλάκι» του δικαστή Ντε Μοράες-2
Μασκ και Μπολσονάρο, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το 2022 (Cleverson Oliveira/Ministry of Communication via AP, File)

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ είχε συναντηθεί προ διετίας με τον -πολιτικό αντίπαλο του Λούλα- πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζ. Μπολσονάρο, από τον οποίο είχε λάβει και τιμητική διάκριση.  

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT