Δημοσκόπηση WSJ: Οριακό προβάδισμα της Χάρις έναντι του Τραμπ

Δημοσκόπηση WSJ: Οριακό προβάδισμα της Χάρις έναντι του Τραμπ

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση της Wall Street Journal από τον Απρίλιο του 2023, στην οποία υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται του Τραμπ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υποψήφια με τους Δημοκρατικούς, Καμάλα Χάρις διαθέτει οριακό προβάδισμα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ έναντι του Ρεπουμπλικανού, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Wall Street Journal. 

Με βάση τα ευρήματα, η Χάρις συγκεντρώνει ποσοστό 48% ενώ ακολουθεί ο Τραμπ με ποσοστό 47%. Με τον συνυπολογισμό ανεξάρτητων υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο, η διαφορά φτάνει στο 2% και συγκεκριμένα η Χάρις βρίσκεται στο 47% ενώ ο Τραμπ στο 45%.

Η εν λόγω δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση του εθνικού συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Μίσιγκαν. Το προβάδισμα της Χάρις βρίσκεται και στις δύο μετρήσεις εντός του περιθωρίου σφάλματος της έρευνας, το οποίο ανέρχεται σε συν πλην 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση της Wall Street Journal από τον Απρίλιο του 2023, στην οποία υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται του Τραμπ. Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων έναντι της Χάρις στη δημοσκόπηση της WSJ στα τέλη Ιουλίου.

Σε ερωτήσεις που αφορούν την οικονομία, πάντως, ο Τραμπ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα. Σύμφωνα με τα ευρύματα, ο Ρεπουμπλικανός έχει προβάδισμα 8% έναντι της Χάρις στην ερώτηση για το ποιος θα χειριζόταν καλύτερα την οικονομία και προβάδισμα 5% όσον αφορά τη διαχείριση του πληθωρισμού. Στα τέλη του περασμένου έτους, ωστόσο, ο Τραμπ προηγούνταν του Μπάιντεν κατά περίπου 20% και στα δύο αυτά ζητήματα.

Περίπου το 84% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι γνωρίζουν αρκετά για την καριέρα και τις πολιτικές θέσεις της Χάρις ώστε να έχουν σταθερή γνώμη γι’ αυτήν, ενώ το 49% έχει θετική άποψη γι’ αυτήν, ποσοστό ίσο με την αρνητική άποψη. Πρόκειται για βελτίωση από τα τέλη Ιουλίου, όταν οι δυσμενείς απόψεις υπερτερούσαν των θετικών για τη Χάρις κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες. Παράλληλα, περίπου το 45% βλέπει τον Τραμπ θετικά και το 53% αρνητικά. Πρόκειται για καλύτερα ποσοστά συγκριτικά με πριν από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στα μέσα Ιουλίου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT