Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο – Ρουκέτες σε πολυκατοικία και παιδική χαρά

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο – Ρουκέτες σε πολυκατοικία και παιδική χαρά

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσική βομβιστική επίθεση στο Χάρκοβο της Ουκρανίας έπληξε ένα κτίριο κατοικιών και ένα πολυώροφο κτίριο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, και να τραυματιστούν τουλάχιστον 28 ακόμη, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Σκότωσαν ένα παιδί ακριβώς στην παιδική χαρά», δήλωσε ο Ιγκόρ Τερέχοβ στο Telegram.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια 12ώροφη πολυκατοικία που έπιασε φωτιά, πρόσθεσε.

Βίντεο από το σημείο δείχνει τεράστιες φλόγες και βαρύ μαύρο καπνό να υψώνεται από τους επάνω ορόφους του κτιρίου. «Οι Ρώσοι χτύπησαν ξανά αμάχους», δήλωσε ο προεδρικός σύμβουλος Αντρέι Γέρμακ στο Telegram.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε την έκκληση προς τους δυτικούς συμμάχους να επιτρέψουν επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς σε ρωσικές στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις.

«Ένα χτύπημα δεν θα είχε συμβεί εάν οι αμυντικές μας δυνάμεις είχαν τη δυνατότητα να καταστρέψουν τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη εκεί όπου εδρεύουν», δήλωσε στο Telegram.

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο – Ρουκέτες σε πολυκατοικία και παιδική χαρά-1

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει σκόπιμα αμάχους, αλλά χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί από τις επιδρομές της κατά τη διάρκεια της πλήρους εισβολής στην Ουκρανία.

Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT