Η Ουκρανία καλεί τη Μογγολία να συλλάβει τον Πούτιν με ένταλμα του ΔΠΔ

Η Ουκρανία καλεί τη Μογγολία να συλλάβει τον Πούτιν με ένταλμα του ΔΠΔ

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία κάλεσε την Παρασκευή τη Μογγολία να συλλάβει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αναμένεται εκεί στις 3 Σεπτεμβρίου, με ένταλμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

«Καλούμε τις αρχές της Μογγολίας να συμμορφωθούν με το υποχρεωτικό διεθνές ένταλμα σύλληψης και να μεταφέρουν τον Πούτιν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για ενδεχόμενη σύλληψη του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την προσεχή επίσκεψή του στη Μογγολία, μια χώρα που είναι μέλος του ΔΠΔ και θα μπορούσε να τον συλλάβει, όταν βρεθεί στο έδαφός της.

«Δεν υπάρχει ανησυχία. Έχουμε έναν εξαιρετικό διάλογο με τους Μογγόλους φίλους μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας πως «βέβαια, όλες οι πτυχές της επίσκεψης έχουν προετοιμαστεί προσεκτικά».

Reuters 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT