Τουρκία: Υπέγραψε δεκαετή συμφωνία για την προμήθεια LNG από τη Shell

Τουρκία: Υπέγραψε δεκαετή συμφωνία για την προμήθεια LNG από τη Shell

Η Τουρκία επιχειρεί να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια, σύμφωνα με τους FT. Στρέφεται στις Shell και ExxonMobil.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία προχώρησε στη σύναψη μακροπρόθεσμης συμφωνίας με τη Shell καθώς επιδιώκει να περιορίσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Η Shell θα προμηθεύει την κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Τουρκίας Botaş με περίπου 2,9 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως για δέκα χρόνια ξεκινώντας από το 2027, καλύπτοντας έτσι περίπου το 8% της ετήσιας κατανάλωσης φυσικού αερίου της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.

Πριν από μήνες, ο Μπαϊρακτάρ είχε δηλώσει ότι η Τουρκία ήταν σε συνομιλίες και με την αμερικανική ExxonMobil για μια συμφωνία για την προμήθεια LNG.

Όπως αναφέρεται, ο στόχος της κυβέρνησης Ερντογάν είναι να περιορίσει την εξάρτηση της Τουρκίας από έναν μεμονωμένο προμηθευτή.

Σημειώνεται ότι οι ρωσικές προμήθειες κάλυψαν πάνω από το 40% της κατανάλωσης φυσικού αερίου στην Τουρκία πέρυσι.

Με πληροφορίες από Financial Times

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT