Τούρκοι εθνικιστές επιτέθηκαν σε Αμερικανούς στρατιώτες στη Σμύρνη

Τούρκοι εθνικιστές επιτέθηκαν σε Αμερικανούς στρατιώτες στη Σμύρνη

Αρκετά άτομα, κάποια από τα οποία κρατούν σακούλες με το πρόσωπο του Μουσταφά Κεμάλ, επιχειρούν να ακινητοποιήσουν έναν Αμερικανό στρατιώτη και να του φορέσουν μια τέτοια σακούλα στο κεφάλι ενώ φωνάζουν τη φράση «yankee go home».

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tούρκοι εθνικιστές, μέλη της νεολαίας του κόμματος Vatan, επιτέθηκαν σε Αμερικανούς στρατιώτες στη Σμύρνη.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, αρκετά άτομα, κάποια από τα οποία κρατούν σακούλες με το πρόσωπο του Μουσταφά Κεμάλ, επιχειρούν να ακινητοποιήσουν έναν Αμερικανό στρατιώτη και να του φορέσουν μια τέτοια σακούλα στο κεφάλι ενώ φωνάζουν τη φράση «yankee go home».

Την ίδια ώρα, ένας άλλος Αμερικανός ο οποίος έχει ακινητοποιηθεί, παρουσιάζεται να φωνάζει «βοήθεια».

To πλοιο αμφίβιων επιχειρήσεων USS Wasp του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού αγκυροβόλησε στη Σμύρνη και, όπως φαίνεται, μέλη της νεολαίας του κόμματος Vatan επιτέθηκαν στους Αμερικανούς στρατιώτες που βγήκαν για βόλτα στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι τo 2003 Aμερικανοί κομάντο είχαν συλλάβει και είχαν περάσει σακούλες στα κεφάλια Τούρκων στρατιωτών στο βόρειο Ιράκ. 

Τον περασμένο Αύγουστο το πλοίο Wasp είχε πάρει μέρος σε κοινή άσκηση με το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό στην Ανατολική Μεσόγειο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT