Ρωσία: Το χτύπημα στην Πολτάβα είχε στόχο στρατιώτες και ξένους εκπαιδευτές

Ρωσία: Το χτύπημα στην Πολτάβα είχε στόχο στρατιώτες και ξένους εκπαιδευτές

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 271 τραυματίστηκαν στην επίθεση

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι το χτύπημά του σε στρατιωτικό ινστιτούτο στην ουκρανική πόλη Πολτάβα είχε ως στόχο στρατιώτες και ξένους εκπαιδευτές που συμμετείχαν σε επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 271 τραυματίστηκαν στην επίθεση.

«Στις 3 Σεπτεμβρίου, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν πλήγμα ακριβείας στο 179ο κοινό κέντρο εκπαίδευσης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην πόλη Πολτάβα», όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Εκπαίδευση σε επικοινωνίες και ηλεκτρονικό πόλεμο

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στο ινστιτούτο «υπό την καθοδήγηση ξένων εκπαιδεύτηκαν ειδικοί στις επικοινωνίες και στον ηλεκτρονικό πόλεμο από όλα τα τμήματα και τις στρατιωτικές μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών που συμμετέχουν σε πλήγματα σε μη στρατιωτικά αντικείμενα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι δυνάμεις του χρησιμοποίησαν επίσης υπερηχητικό σύστημα Kinzhal για να πλήξουν στρατιωτικές – βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη δυτική ουκρανική πόλη Λβιβ.

Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν επίσης θέσει υπό τον έλεγχό τους τούς οικισμούς Πρετσίστιβκα και Καρλίβκα στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανέφερε.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT