ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Τζόρτζια – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο στη Τζόρτζια – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το MSNBC, δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και τέσσερα έχουν τραυματιστεί. Ενας ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη στις ΗΠΑ, έπειτα από αναφορές για περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο στην Τζόρτζια.

Πληροφορίες που μεταδίδει το MSNBC αναφέρουν πως δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και τέσσερα έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, ένας ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζει ασθενοφόρα και ισχυρή αστυνομική παρουσία στο σημείο. Πλάνα από το σημείο έδειξαν επίσης ανθρώπους να συγκεντρώνονται σε ένα γήπεδο, κοντά στο σχολείο.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ήδη και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Οι τοπικές αστυνομικές Αρχές ανέφεραν στο CNN ότι η επιχείρηση στο λύκειο Apalachee, στην πόλη Winder, βρίσκεται σε εξέλιξη. Τις τοπικές Αρχές συνδράμουν ομοσπονδιακοί πράκτορες του FBI.

«Περίπου στις 10:23 π.μ., αξιωματικοί από πολλές υπηρεσίες επιβολής του νόμου και προσωπικό της Πυροσβεστικής εστάλησαν στο λύκειο έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μπάροου. «Πρόκειται για μια κατάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τοπικό νοσοκομείο δέχεται ήδη ασθενείς που φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς, ανέφερε μία πηγή στο αμερικανικό Μέσο. Τουλάχιστον ένα άτομο έχει διακομισθεί από την περιοχή με ιατρικό ελικόπτερο.

Το σχολικό συγκρότημα έχει τεθεί σε lockdown, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox 5 Atlanta. Eκπρόσωπος των σχολείων της κομητείας Μπάροου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το εν λόγω σχολείο έχει «ασφαλιστεί από τις Αρχές επιβολής του νόμου και οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι».

Με πληροφορίες από Reuters, CNN

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT