Ο Μπάιντεν αυστηροποιεί την είσοδο στα σύνορα με το Μεξικό

Ο Μπάιντεν αυστηροποιεί την είσοδο στα σύνορα με το Μεξικό

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να σκληρύνουν την απαγόρευση χορήγησης ασύλου για να διατηρήσουν χαμηλότερα τα επίπεδα παράνομων διελεύσεων στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Οι New York Times ανέφεραν πρώτοι τις συζητήσεις.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να σχολιάσει πιθανές αλλαγές.

Η παράνομη μετανάστευση αποτελεί κορυφαία ανησυχία των Αμερικανών ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου που θα κρίνουν τον έλεγχο του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί μαζικές απελάσεις σε περίπτωση επανεκλογής του και επέκρινε την προσέγγιση της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις για την ασφάλεια των συνόρων, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει συλληφθεί αριθμός ρεκόρ μεταναστών που διέρχονται παράνομα τα σύνορα.

Η Χάρις, η υποψήφια των Δημοκρατικών, έχει επικρίνει τον Τραμπ επειδή αντιτάχθηκε σε διακομματικό νομοσχέδιο για την ασφάλεια των συνόρων που δεν πέρασε στη Γερουσία.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέβαλε τη σαρωτική απαγόρευση ασύλου στις 5 Ιουνίου, αποκλείοντας πολλούς μετανάστες από το να ζητήσουν άσυλο εάν διέσχισαν παράνομα τα νότια σύνορα.

Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT