Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία «πέτυχε πολλά» στο Κουρσκ

Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία «πέτυχε πολλά» στο Κουρσκ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ σημείωσε πως είναι σημαντικό το Κίεβο να «έχει τη δυνατότητα να προσεγγίζει στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα αναφέρθηκε την Πέμπτη από το Οσλο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σχετικά με τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

«Υπάρχει μια συνεχής συζήτηση για το ζήτημα αυτό στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας πως είναι σημαντικό το Κίεβο να «έχει τη δυνατότητα να προσεγγίζει στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος».

«Χαίρομαι που τόσες πολλές χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δώσει αυτή την ευκαιρία και όσες έχουν ακόμη περιορισμούς τους έχουν μετριάσει, ώστε η Ουκρανία να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της».

Ερωτηθείς σχετικά με την επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ, ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας σημείωσε πως η Ουκρανία «πέτυχε πολλά», ωστόσο, είναι δύσκολο να απαντηθεί το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

«Μόνο οι Ουκρανοί μπορούν να κάνουν τις δύσκολες επιλογές που απαιτούνται, όπως το πού να αναπτύξουν τις δυνάμεις τους και ποιος τύπος πολέμου είναι κατάλληλος σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε επίσης.

Νωρίτερα, ο Στόλενμπεργκ ανέφερε ότι δεν βλέπει καμία άμεση στρατιωτική απειλή ενάντια στις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά είπε ότι υπάρχει ένας διαρκής κίνδυνος τρομοκρατίας, κυβερνοεπιθέσεων και δολιοφθορών.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT