Τραμπ: Ο Μασκ, επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης κυβερνητικού έργου

Τραμπ: Ο Μασκ, επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης κυβερνητικού έργου

Η ιδέα είναι του ίδιου του Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του σε ομιλία σε κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι, αν επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, θα συγκροτήσει επιτροπή αξιολόγησης και ελέγχου του κυβερνητικού έργου. Επικεφαλής της θα είναι ο Ελον Μασκ, που είχε εισηγηθεί την ίδρυσή της.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απόφασή του αυτή σε ομιλία σε κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, ο Ντόναλντ Τραμπ συζητούσε με στελέχη του επιτελείου του εδώ και εβδομάδες την ιδέα να συγκροτηθεί μια επιτροπή που θα ελέγχει την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Ωστόσο, σήμερα ήταν η πρώτη φορά που υποστήριξε δημόσια την ιδέα, την οποία έχει προτείνει ο Ελον Μασκ, που έχει αναδειχθεί σε μεγάλο δωρητή και εξέχοντα υποστηρικτή του Τραμπ για την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Στην κοινή συνέντευξη-συζήτηση που είχαν κάνει στις 13 Αυγούστου, ο Τραμπ είπε ότι θα «του άρεσε» μια επιτροπή αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας του κυβερνητικού έργου, ενώ ο Μασκ είχε δηλώσει σε ένα podcast της 19ης Αυγούστου ότι συνομιλούσε με τον πρώην πρόεδρο για το ζήτημα αυτό και ότι θα ενδιαφερόταν να έχει ρόλο σε μια τέτοια επιτροπή.

Η εφημερίδα Wall Street Journal, που είχε γνώση της ομιλίας Τραμπ, αναφέρει ότι η επιτροπή θα διενεργεί «έναν πλήρη οικονομικό έλεγχο και έλεγχο απόδοσης ολόκληρης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης» και θα κάνει «συστάσεις για δραστικές μεταρρυθμίσεις».

Ανώτερος σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, ο Μπράιαν Χιουζ, σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, επίσης επιβεβαίωσε ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας θα συνεργαστεί με τον Μασκ για την υλοποίηση αυτής της πρότασης. «Ο Ελον Μασκ, όπως έχει πει ο πρόεδρος, είναι ιδιοφυΐα», είπε.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT