Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ταξιδεύει στη Φρανκφούρτη, θα συναντηθεί με τον Σολτς

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ταξιδεύει στη Φρανκφούρτη, θα συναντηθεί με τον Σολτς

Θα συμμετάσχει και σε συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία, όπου αναμένεται να υπογραμμίσει «τη σοβαρότητα της κατάστασης» στο πολεμικό πεδίο.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς και ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα συναντηθούν αύριο Παρασκευή στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση της ομάδας επαφής του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία στο Ραμστάιν, όπου βρίσκεται η αμερικανική στρατιωτική βάση στη δυτική Γερμανία. 

Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Άμυνας και οι στρατιωτικοί εκπρόσωποι των χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία θα συζητήσουν τις ανάγκες του Κιέβου σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Ο αρχηγός Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν, θα προεδρεύσει της συνάντησης. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Barons, η παρουσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Ραμστάιν έχει σκοπό να υπογραμμίσει «τη σοβαρότητα της κατάστασης» στο πολεμικό πεδίο, κυρίως μετά τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην Πολτάβα, που κόστισε τη ζωή σε 55 ανθρώπους ενώ τραυματίστηκαν ακόμη 300.

Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προχωρούν στο Ντονμπάς, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε για ακόμη μία φορά ότι η κατάληψη των εδαφών του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, ήταν ο «πρωταρχικός στόχος» του πολέμου.

Πηγή: Barons, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT