ΗΠΑ: Πρώην σύμβουλος του Τραμπ κατηγορείται ότι παραβίασε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

ΗΠΑ: Πρώην σύμβουλος του Τραμπ κατηγορείται ότι παραβίασε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Κατηγορείται ότι εργαζόταν για το ρωσικό Channel One, μέσο στο οποίο είχαν επιβληθεί κυρώσεις, και για ξέπλυμα των εσόδων του από αυτή την εργασία.

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος του Ντιμίτρι Σάιμς και της συζύγου του Αναστάσια Σάιμς, για παραβίαση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας.

Ο Σάιμς, γεννημένος στη Ρωσία, αλλά με αμερικανικό διαβατήριο, ήταν σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016. Κατηγοείται ότι εργαζόταν για το ρωσικό Channel One, μέσο στο οποίο είχαν επιβληθεί κυρώσεις, και για ξέπλυμα των εσόδων του από αυτή την εργασία. Η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε κυρώσεις στο Channel One το 2022, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο 76χρονος Σάιμς και η 55χρονη σύζυγός του είναι κάτοικοι της Βιρτζίνια και θεωρείται ότι έχουν φύγει και βρίσκονται στη Ρωσία.

Την εποχή που εργαζόταν ως σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, ο Σάιμς, συγγραφέας, παρουσιαστής και πολιτικός αναλυτής, ήταν επικεφαλής ενός think tank στην Ουάσιγκτον.

Η Αναστάσια Σάιμς κατηγορείται ότι λάμβανε χρήματα από τον Ρώσο επιχειρηματία Αλεξάντερ Ουντόντοφ, στον οποίο είχαν επιβληθεί κυρώσεις το 2023 για τη στήριξή του στη ρωσική κυβέρνηση.

Στην περίπτωση που ο Σάιμς και η σύζυγός του καταδικαστούν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινή κάθειρξης έως και 20 χρόνων.

Το ζήτημα της ρωσικής επιρροής στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ έχει απασχολήσει πολύ την αμερικανική δικαιοσύνη. Μέλη της εκστρατείας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ έχουν διωχθεί για εμπλοκή στην υπόθεση αυτή, που δεν άφησε τον εκ νέου υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ στο απυρόβλητο. To FBI στην έκθεσή του είχε βρει σοβαρές ενδείξεις για τη ρωσική επιρροή στην εκστρατεία Τραμπ.

Οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν τη Ρωσία ότι προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα και των επικείμενων εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Πηγή: Associated Press

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT