Η Χάρις συγκέντρωσε περισσότερα κεφάλαια από τον Τραμπ τον Αύγουστο

Η Χάρις συγκέντρωσε περισσότερα κεφάλαια από τον Τραμπ τον Αύγουστο

Ο Τραμπ και η Χάρις χρησιμοποιούν τα κεφάλαια που συγκεντρώνουν για να ενισχύσουν την προβολή τους σε πολιτείες-κλειδιά που αναμένεται να κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κάμαλα Χάρις και το Δημοκρατικό Κόμμα συγκέντρωσαν 361 εκατ. δολ. τον Αύγουστο και απέκτησαν σαφές οικονομικό πλεονέκτημα έναντι του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, δύο μήνες πριν από την ημέρα των εκλογών.

Οπως ανακοίνωσε το επιτελείο της Χάρις σήμερα, Παρασκευή, μετά τη χρηματοδότηση του Αυγούστου, στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Χάρις διαθέτει πλέον κεφάλαια ύψους 404 εκατ. δολ.

Το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ γνωστοποίησε την Τετάρτη ότι ο τέως πρόεδρος και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα συγκέντρωσαν 130 εκατ. δολ. τον Αύγουστο, με το ταμείο τους να διαθέτει συνολικό ποσό 295 εκατ. δολ. στο τέλος του μήνα.

Οι δύο υποψήφιοι θα ξοδέψουν συνολικά πάνω από 1 δισ. δολ. σε αυτή την εκστρατεία, σπάζοντας ρεκόρ, σύμφωνα με υπολογισμούς ρυθμιστικών φορέων. Ο Τραμπ και η Χάρις χρησιμοποιούν τα κεφάλαια για να ενισχύσουν την προβολή τους σε πολιτείες που αναμένεται να κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το ντιμπέιτ της Τρίτης

Γενικά, έντονο ενδιαφέρον παρατηρείται ως προς τα ποσά που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι, ενόψει των αμφίρροπων εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Βασικό τεστ και για τους δύο υποψηφίους, πάντως, θα αποτελέσει και το τηλεοπτικό ντιμπέιτ της Τρίτης, το πρώτο από τότε που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από την κούρσα και πρότεινε την αντιπρόεδρο Χάρις ως διάδοχό του στις 21 Ιουλίου.

Η υποψηφιότητα της Χάρις έχει δώσει ώθηση στους Δημοκρατικούς και έχει ανεβάσει τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από έξι στους δέκα δωρητές τον Αύγουστο ήταν γυναίκες και σχεδόν ένας στους πέντε ήταν εγγεγραμμένοι Ρεπουμπλικανοί ή ανεξάρτητοι.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT