Ο Ζελένσκι ζήτησε από τη Δύση αλλαγή πολιτικής

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τη Δύση αλλαγή πολιτικής

Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε ότι το Κίεβο έχει ανάγκη από όπλα μεγάλης εμβέλειας όχι μόνο για χρήση στα κατεχόμενα της Ουκρανίας, αλλά και στο ρωσικό έδαφος

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μιλώντας από την αεροπορική βάση Ραμστάιν στη Γερμανία, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε ανησυχία για την πολιτική των δυτικών εταίρων και τον ρυθμό των παραδόσεων όπλων.

«Είμαι ευγνώμων σε όλους τους εταίρους για το γεγονός ότι η σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον σημαδεύτηκε από αποφάσεις σχετικά με τα συστήματα αεράμυνας για την Ουκρανία. Ωστόσο, πολλά δεν έχουν ακόμη παραδοθεί», ανέφερε.

«Σημαντικές επιχειρήσεις» στην Κριμαία

Σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης οπλικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκπροσώπηση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας στο Ραμστάιν και επισήμανε ότι χάρη στο κοινό τους θάρρος πραγματοποιήθηκαν πολύ σημαντικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στην Κριμαία.

«Αυτές οι επιχειρήσεις μάς επέτρεψαν να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα και να συνεχίσουμε τις εξαγωγές τροφίμων μας. Τώρα ακούμε ότι η πολιτική σας για μεγάλη εμβέλεια δεν έχει αλλάξει», σημείωσε ακόμη ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ανέφερε, τέλος, ότι το Κίεβο χρειάζεται να έχει τη δυνατότητα χρήσης όπλων μεγάλης εμβέλειας όχι μόνο στα κατεχόμενα της Ουκρανίας, αλλά και στο ρωσικό έδαφος, «έτσι ώστε η Ρωσία να έχει κίνητρα να επιδιώξει ειρήνη».

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT