Γερμανία: Επίθεση με ματσέτα και μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα

Γερμανία: Επίθεση με ματσέτα και μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα

Ενας 29χρονος απειλούσε να σκοτώσει τους παρόντες αστυνομικούς, κραδαίνοντας μαχαίρι και ματσέτα. Τον ακινητοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις. Στο σπίτι του βρέθηκε σημαία του Ισλαμικού Κράτους

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας άνδρας που θεωρείται είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Λιντς στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο στη Γερμανία.

Ο άνδρας, 29 ετών με αλβανική υπηκοότητα, απειλούσε να σκοτώσει τους παρόντες αστυνομικούς, κραδαίνοντας μαχαίρι και ματσέτα. Τον ακινητοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις.

Στη ανακοίνωση της εισαγγελίας του Κόμπλεντς αναφέρεται ότι τα κίνητρα του δράστη ήταν ισλαμιστικά.

Ο 29χρονος εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα στις 02:40 τοπική ώρα, κρατώντας μία ματσέτα και ένα μαχαίρι και φώναξε επανειλημμένα «Αλαχού Ακμπάρ» («Ο θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά), ενώ έλεγε ότι σκόπευε να σκοτώσει τους αστυνομικούς. 

Οι αστυνομικοί, για να τον εγκλωβίσουν, ασφάλισαν τις πόρτες, εμποδίζοντάς τον να διαφύγει, και στη συνέχεια τον ακινητοποίησαν χρησιμοποιώντας τέιζερ και τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του, όπου εντοπίστηκε σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT