ΗΠΑ: Μετά τις εκλογές η ποινή του Τραμπ στην υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς

ΗΠΑ: Μετά τις εκλογές η ποινή του Τραμπ στην υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς

Ο δικαστής δήλωσε ότι λόγω της «μοναδικής πολυπλοκότητας» της υπόθεσης, δεν είναι εφικτό να εκδοθεί απόφαση για την ποινή του Ντόναλντ Τραμπ, που καταδικάστηκε συνολικά για 34 κακουργήματα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 26 Νοεμβρίου, αντί για τις 18 Σεπτεμβρίου, θα ανακοινωθεί η ποινή εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση δωροδοκίας της πρωταγωνίστριας ταινιών ενηλίκων Στόρμι Ντάνιελς, ώστε να μην αποκαλύψει τη σχέση τους.

Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν δήλωσε ότι λόγω της «μοναδικής πολυπλοκότητας» της υπόθεσης, δεν είναι εφικτό να εκδοθεί απόφαση για την ποινή του Ντόναλντ Τραμπ, που καταδικάστηκε συνολικά για 34 κακουργήματα. Πρόσθεσε ότι είναι η πρώτη φορά στην αμερικανική Ιστορία που πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ καταδικάζεται για κάποιο έγκλημα και χρειάζεται χρόνος. Πρόσθεσε ότι αυτή είναι «μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που μπορεί να κληθεί να πάρει ένας δικαστής».

Η ανακοίνωση αυτή του δικαστή Μέρτσαν διευκολύνει σημαντικά τον Ντόναλντ Τραμπ εν όψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, καθώς δεν θα υπάρχει καταγεγραμμένη κάποια ποινή εις βάρος του που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην προεκλογική εκστρατεία. 

Τον Ιούλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν ασυλία από δίωξη για πράξεις που εκπορεύονταν από το πλαίσιο των επίσημων καθηκόντων τους

Ως εκ τούτου, είναι θέμα νομικής ερμηνείας αν η καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ για ενέργειες στην προεκλογική του εκστρατεία (όταν έδωσε χρήματα στην Ντάνιελς για να μη μιλήσει) καλύπτονται από την απόφαση αυτή.

Πηγή: The Guardian, BBC, Associated Press

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT