Κένυα: Αγνοούνται 70 μαθητές από το οικοτροφείο που πήρε φωτιά

Κένυα: Αγνοούνται 70 μαθητές από το οικοτροφείο που πήρε φωτιά

Αγωνιώδης είναι η αναμονή των γονέων δεκάδων παιδιών. Eξακολουθούν να αγνοούνται 70 παιδιά που βρίσκονταν στο οικοτροφείο που πήρε φωτιά. Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 17 μαθητές.

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των θυμάτων της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε οικοτροφείο στην Κένυα, όπου έχουν επιβεβαιωμένα χάσει ήδη τη ζωή τους 17 μαθητές.

Οι γονείς δεκάδων μαθητών περιμένουν να ενημερωθούν για την τύχη των παιδιών τους, καθώς εξακολουθούν να αγνοούνται περίπου 70.

Οι Αρχές δήλωσαν ότι τα 17 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους για την ώρα είναι αδύνατο να αναγνωριστούν, λόγω των εκτεταμένων εγκαυμάτων που υπέστησαν. Σε νοσοκομεία έχουν διακομισθεί 14 παιδιά με τραύματα και εγκαύματα.

Προσπαθώντας να μετριάσουν τους φόβους για ακόμα 70 νεκρά παιδιά, οι αρχές της χώρας τονίζουν πως πολλοί μαθητές, όταν ξέσπασε η φωτιά έφυγαν τρομαγμένοι από το κτίριο και κάποιοι φιλοξενούνται από οικογένειες που τους περιμάζεψαν, ενώ άλλα ανήλικα ενδέχεται να τα έχουν ήδη παραλάβει οι γονείς τους, χωρίς ενημερώσουν τις αρχές. 

Κένυα: Αγνοούνται 70 μαθητές από το οικοτροφείο που πήρε φωτιά-1
AP Photo

Η φωτιά στο οικοτροφείο, στην επαρχία Νιέρι, ξέσπασε τη νύχτα της Πέμπτης, την ώρα που τα παιδιά κοιμούνταν και τα αίτιά της παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Στο κτίριο εκείνη την ώρα βρίσκονταν 150 μαθητές.

«Ζούμε ένα μαρτύριο»

Οι γονείς και οι συγγενείς που αναζητούν τους αγνοούμενους μαθητές περιγράφουν την κατάσταση ως «μαρτύριο».

«Μας λένε ότι μπορεί να έφυγε τρέχοντας», λέει ένας άνδρας για τον ανιψιό του που αγνοείται. «Αλλά εμείς δεν ξέρουμε αν μπορούσε να τρέξει». Ενας πατέρας, που η κόρη του βρισκόταν στο σχολείο, καταγγέλλει: «Δεν μας δίνουν καμία πληροφορία. Δεν ξέρουμε πού να απευθυνθούμε».

Κένυα: Αγνοούνται 70 μαθητές από το οικοτροφείο που πήρε φωτιά-2
AP Photo

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για την πυρκαγιά και η αστυνομία δήλωσε ότι έχουν ήδη αρχίσει να ερευνούν μέσα στο καμένο κτίριο μέλη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας και της σήμανσης.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι είναι πιθανό να βρεθούν κι άλλοι νεκροί μέσα στο κτίριο, εξηγώντας ότι κάποια παιδιά που εντοπίστηκαν νεκρά βρέθηκαν μέσα στους κοιτώνες τους και κάτω από τα κρεβάτια τους.

Πηγή: BBC

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT