Λευκός Οίκος: Συνάντηση Μπάιντεν – Στάρμερ στις 13 Σεπτεμβρίου

Λευκός Οίκος: Συνάντηση Μπάιντεν – Στάρμερ στις 13 Σεπτεμβρίου

Πρόκειται για τη δεύτερη διμερή συνάντηση, μετά την εκλογή του Κιρ Στάρμερ. «Οι ηγέτες θα έχουν μια διεξοδική συζήτηση για μια σειρά διεθνών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Κίρ Στάρμερ, στις 13 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος.

«Οι ηγέτες θα έχουν μια διεξοδική συζήτηση για μια σειρά διεθνών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της εξακολούθησης της ισχυρής υποστήριξης της Ουκρανίας κατά της ρωσικής επιθετικότητας, της εξασφάλισης μιας συμφωνίας απελευθέρωσης ομήρων και κατάπαυσης του πυρός για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και της προστασίας της διεθνούς ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα από τις απειλές των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Θα συζητηθούν επίσης ευκαιρίες για την ενίσχυση της συνεργασίας ΗΠΑ – Ηνωμένου Βασιλείου για την ασφάλεια των αλυσίδων εφοδιασμού και την κλιματική ανθεκτικότητα. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα υπογραμμίσει τη σημασία της ενίσχυσης της ειδικής σχέσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου», προστίθεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δεύτερη διμερή συνάντηση των δύο ηγετών, μετά την εκλογή του Κιρ Στάρμερ, στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, το περασμένο καλοκαίρι.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT