Ουκρανία: Τρεις νεκροί στην Κοστιαντινίφκα – Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό στο Ντονέτσκ

Ουκρανία: Τρεις νεκροί στην Κοστιαντινίφκα – Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό στο Ντονέτσκ

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη Κοστιαντινίφκα στην ανατολική Ουκρανία, όπου έχει πλησιάσει το μέτωπο του πολέμου.

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις της πόλης Κοστιαντινίφκα, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα Σάββατο ο Βαντίμ Φιλάσκιν κυβερνήτης της επαρχίας Ντονέτσκ.

Τρεις άνδρες ηλικίας 24 με 69 ετών σκοτώθηκαν και πολυώροφο κτίριο στο οποίο στεγάζονται διοικητικές υπηρεσίες και κατάστημα υπέστη ζημιές, επεσήμανε ο Φιλάσκιν σε ανάρτησή του στο Telegram.

Ακόμη τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και έλαβαν ιατρική φροντίδα, πρόσθεσε.

Πολλοί από τους περίπου 70.000 κατοίκους της Κοστιαντινίφκα έχουν εγκαταλείψει την πόλη καθώς το μέτωπο του πολέμου την έχει πλησιάσει. Η πόλη έχει πληγεί επανειλημμένα από πυραύλους, βόμβες και το ρωσικό πυροβολικό.

Τον Αύγουστο οι αρχές είχαν ανακοινώσει την αναγκαστική απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά λόγω του κινδύνου από τη ρωσική προέλαση.

Στο μεταξύ το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν το Καλίνοβε, χωριό στην επαρχία Ντονέτσκ.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT