Σύμβουλος του Ζελένσκι, ο τέως υπουργός Παραγωγής Οπλων μετά την παραίτησή του

Σύμβουλος του Ζελένσκι, ο τέως υπουργός Παραγωγής Οπλων μετά την παραίτησή του

Ο Καμίσιν, ο οποίος ήταν υπουργός Στρατηγικής Βιομηχανίας, παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο του ανασχηματισμού της ουκρανικής κυβέρνησης σε κρίσιμη καμπή του πολέμου με τη Ρωσία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διόρισε σήμερα Κυριακή τον τέως υπουργό Παραγωγής Οπλων Ολεξάντρ Καμίσιν ως εξωτερικό σύμβουλο για στρατηγικά θέματα, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην προεδρική ιστοσελίδα.

Ο Καμίσιν, ο οποίος ήταν υπουργός Στρατηγικής Βιομηχανίας, παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο του ανασχηματισμού της ουκρανικής κυβέρνησης σε κρίσιμη καμπή του πολέμου με τη Ρωσία.

Ο ευρύτερος ανασχηματισμός από την έναρξη του πολέμου

Τη στιγμή που η Ρωσία εξαπολύει νέο κύμα φονικών βομβαρδισμών σε σειρά ουκρανικών πόλεων και τα στρατεύματά της προωθούνται στο ανατολικό μέτωπο του πολέμου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχωρά στον ευρύτερο κυβερνητικό ανασχηματισμό από την έναρξη της σύγκρουσης.

Επτά υπουργοί υπέβαλαν αυτή την εβδομάδα τις παραιτήσεις τους, μεταξύ των οποίων, ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, ο πιο γνωστός Ουκρανός αξιωματούχος στη διεθνή κοινότητα μετά τον πρόεδρο της χώρας. Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν επίσης, εκτός από τον Καμίσιν, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντένις Μαλιούσκα, η υπουργός για τις κατεχόμενες (από τη Ρωσία) περιοχές Ιρίνα Βερεστσούκ και η αναπληρώτρια πρωθυπουργός, αρμόδια για θέματα ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, Ολγα Στεφανίσινα.

Τα ουκρανικά Μέσα εκτιμούσαν ότι ο ανασχηματισμός θα αγγίξει το μισό υπουργικό συμβούλιο και πως τον δρόμο της παραίτησης θα υποχρεωθούν να ακολουθήσουν και στελέχη του προεδρικού γραφείου.

Σχολιάζοντας την απόφασή του ο Ζελένσκι έκανε λόγο για την ανάγκη να δοθεί «νέα ενέργεια» στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς η χώρα του διανύει δύσκολη καμπή στην πολεμική προσπάθεια.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT