Ουκρανία: Αποκρούστηκε επιτυχώς νέα ρωσική επίθεση κατά του Κιέβου

Ουκρανία: Αποκρούστηκε επιτυχώς νέα ρωσική επίθεση κατά του Κιέβου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοένα και πιο αποτελεσματική καθίσταται η ουκρανική αεράμυνα χάρη στις δυτικές ενισχύσεις, αποκρούοντας επιτυχώς τα ξημερώματα της Δευτέρας τη νέα επίθεση των Ρώσων με ντρόουν κατά του Κιέβου, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Οι δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν όλα τα εχθρικά ντρόουν που ο εχθρός προσπάθησε να χρησιμοποιήσει για να επιτεθεί στο Κίεβο τη νύχτα, σύμφωνα με ανάρτηση στο Telegram της περιφερειακής διοίκησης της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Η πέμπτη αεροπορική επίθεση στο Κίεβο από τις αρχές Σεπτεμβρίου! Αυτή τη νύχτα, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε ξανά επιθετικά UAV, παλαιότερα όπως το Shahed, που εκτοξεύτηκαν από το έδαφος της περιοχής του Κουρσκ», έγραψε ο επικεφαλής της περιφέρειας, Σερχίι Πόπκο.

«Επιθετικά αεροσκάφη εισήλθαν στην περιφέρεια του Κιέβου μετά τα μεσάνυχτα, σε πολλά κύματα. Ο αεροπορικός συναγερμός στην πρωτεύουσα διήρκεσε για περισσότερο από μία ώρα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του, όλα τα ρωσικά επιθετικά drones που απειλούσαν το Κίεβο καταστράφηκαν στις προσεγγίσεις της πρωτεύουσας από τις δυνάμεις και τα μέσα αεράμυνας στην πόλη.

Ουκρανία: Αποκρούστηκε επιτυχώς νέα ρωσική επίθεση κατά του Κιέβου-1

Στα προάστια της πρωτεύουσας ακούστηκαν εκρήξεις προφανώς οφειλόμενες στην καταστροφή και τα θραύσματα των επιτιθέμενων ντρόουν.

Ωστόσο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές ως αποτέλεσμα ρωσικής κατευθυνόμενης αεροπορικής βόμβας, σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Ιχορ Τερεχόφ στο Telegram.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα, ενώ προκλήθηκε και πυρκαγιά στην πόλη.

Πηγή: Ukrinform, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT