Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ ότι διεξήγαγε «εγκληματική» επίθεση στη Συρία

Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ ότι διεξήγαγε «εγκληματική» επίθεση στη Συρία

Η Τεχεράνη κάλεσε τους υποστηρικτές του Ισραήλ να «σταματήσουν να το υποστηρίζουν και να το εξοπλίζουν»

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καταδικάζουμε σθεναρά την εγκληματική επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος στο συριακό έδαφος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανάνι σε συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη, καλώντας τους υποστηρικτές του Ισραήλ να «σταματήσουν να το υποστηρίζουν και να το εξοπλίζουν», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου σε Ισραηλινούς αμάχους και στρατιώτες, το Ισραήλ έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις του σε στόχους πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Συρία και έχει επίσης πλήξει την αεράμυνα του στρατού του και δυνάμεις του.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες χτυπήματα σε στόχους εντός περιοχών της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, αλλά σπάνια αναγνωρίζει ή συζητά τις επιχειρήσεις.

Τα πλήγματα συχνά στοχεύουν συριακές δυνάμεις ή ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν. Το Ισραήλ έχει δεσμευθεί να σταματήσει την ιρανική διείσδυση στη Συρία, ιδιαίτερα επειδή η χώρα χρησιμοποιείται ως βασική οδό μέσω της οποίας η Τεχεράνη έχει τη δυνατότητα να στέλνει όπλα στη λιβανική Χεζμπολάχ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT