Το Ιράν διαψεύδει ότι μετέφερε πυραύλους στη Ρωσία

Το Ιράν διαψεύδει ότι μετέφερε πυραύλους στη Ρωσία

Το CNN και η Wall Street Journal ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενες άγνωστες πηγές, ότι το Ιράν είχε μεταφέρει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στη Ρωσία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν διέψευσε αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η Τεχεράνη μεταφέρει πυραύλους στη Ρωσία, όπως τόνισαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα, εν μέσω ανησυχίας στη Δύση ότι θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το CNN και η Wall Street Journal ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενες άγνωστες πηγές, ότι το Ιράν είχε μεταφέρει βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στη Ρωσία.

«Ψυχολογικός πόλεμος»

Ο ταξίαρχος Φαζλολάχ Νοζαρί, αναπληρωτής διοικητής του κεντρικού στρατηγείου Khatam al-Anbia, φέρεται να είπε από το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Κανένας πύραυλος δεν στάλθηκε στη Ρωσία και αυτός ο ισχυρισμός αποτελεί ένα είδος ψυχολογικού πολέμου».

«Το Ιράν δεν υποστηρίζει κανένα από τα μέρη στη σύγκρουση Ουκρανίας – Ρωσίας», τόνισε ο ίδιος.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το Ιράν είναι εταίρος της Ρωσίας και ότι οι δύο χώρες αναπτύσσουν διάλογο σε όλους τους τομείς.

Το Κίεβο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τεχεράνης και Μόσχας αποτελεί απειλή για την Ουκρανία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αυξήσει την πίεση στο Ιράν και τη Ρωσία.

Οποιαδήποτε ιρανική μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία θα σηματοδοτούσε απότομη κλιμάκωση στον πόλεμο της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες την Παρασκευή.

Η Τεχεράνη και η Μόσχα έχουν πλησιάσει περισσότερο από τότε που η Ρωσία διέταξε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, με το Ιράν να προμηθεύει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed στον ρωσικό στρατό.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT