Γαλλία – Δημοσκόπηση: Ικανοποιημένο το 52% από τον διορισμό Μπαρνιέ

Γαλλία – Δημοσκόπηση: Ικανοποιημένο το 52% από τον διορισμό Μπαρνιέ

Ο νέος πρωθυπουργός θεωρείται ικανός (62% των ερωτηθέντων), ανοιχτός στον διάλογο (61%) και φιλικός (60%), ωστόσο, το 74% πιστεύει ότι ο Μισέλ Μπαρνιέ θα ανατραπεί με πρόταση μομφής

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιημένοι με τον διορισμό του Μισέλ Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία της χώρας δηλώνουν 5 στους 10 πολίτες στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Journal de Dimanche.

Με βάση τα ευρήματα της σφυγμομέτρησης, ο νέος πρωθυπουργός θεωρείται ικανός (62% των ερωτηθέντων), ανοιχτός στον διάλογο (61%) και φιλικός (60%). Ωστόσο, το 74% πιστεύει ότι, σε μια γαλλική Εθνοσυνέλευση κατακερματισμένη όσο ποτέ άλλοτε, ο Μπαρνιέ θα ανατραπεί με πρόταση μομφής.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TF1 την Κυριακή, ο Μπαρνιέ ανέφερε ότι επιλέχθηκε για πρωθυπουργός επειδή «έχει τη δυνατότητα να διαπραγματεύεται, να συσπειρώνει τον κόσμο, να τον σέβεται και να τον ακούει».

Υπογράμμισε ότι αφενός θα σεβαστεί τα 11 εκατομμύρια ψηφοφόρων του κόμματος της Μαρίν Λεπέν και αφετέρου ότι δεν έχει «τίποτα κοινό ή ελάχιστα κοινά με τις θέσεις ή τις ιδεολογίες» με το κόμμα της.

Ο Μπαρνιέ έθεσε ως προτεραιότητές του «τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών με συγκεκριμένα μέτρα», την αναπροσαρμογή της αξίας της εργασίας και όχι την αύξηση του χρέους της Γαλλίας και τη βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών.

Ερωτηθείς για το αβυσσαλέο δημοσιονομικό έλλειμμα, το οποίο αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω στο 5,6% του ΑΕΠ φέτος, ο Μπαρνιέ απάντησε: «Αντιμετωπίζοντας αυτήν την επείγουσα κατάσταση, δεν αποκλείω μεγαλύτερη φορολογική δικαιοσύνη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT