Ρουμανία: Θραύσματα ρωσικού drone βρέθηκαν σε χωριό κοντά στα ουκρανικά σύνορα

Ρουμανία: Θραύσματα ρωσικού drone βρέθηκαν σε χωριό κοντά στα ουκρανικά σύνορα

Η Ρουμανία είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και μοιράζεται σύνορα 650 χιλιομέτρων με την Ουκρανία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θραύσματα από ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) εντοπίσθηκαν χθες Κυριακή σε ένα ρουμανικό χωριό κοντά στον ποταμό Δούναβη που συνορεύει με την Ουκρανία, έπειτα από μια νυχτερινή επίθεση σε παραποτάμια ουκρανικά λιμάνια, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αμυνας της Ρουμανίας.

Το υπουργείο αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι πραγματοποιεί έρευνες σε μια δεύτερη περιοχή όπου ενδέχεται να έχουν πέσει τμήματα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Η Ρουμανία έχει εντοπίσει θραύσματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών ύστερα από επιθέσεις, πολλές φορές από το περασμένο έτος.

Το Βουκουρέστι καταδίκασε έντονα αυτή τη «νέα παραβίαση» που προκάλεσαν «οι παράνομες επιθέσεις» της Μόσχας. Η Ρουμανία είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και μοιράζεται σύνορα 650 χιλιομέτρων με την Ουκρανία.

Χθες το πρωί «το σύστημα ραντάρ εντόπισε και ακολούθησε την τροχιά ενός drone το οποίο εισήλθε στον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια βγήκε από αυτόν με κατεύθυνση την Ουκρανία», ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της Ρουμανίας.

Αεροσκάφη της ρουμάνικης Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν για να παρακολουθήσουν την κατάσταση, ενώ οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της Τούλτσεα και της Κονστάντα, που βρίσκονται κοντά στη μεθόριο με την Ουκρανία, να πάνε σε ασφαλές μέρος, πρόσθεσε το υπουργείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT