Στη Νότια Κορέα το 2023 αγόρασαν πιο πολλά καρότσια για σκύλους παρά για μωρά

Στη Νότια Κορέα το 2023 αγόρασαν πιο πολλά καρότσια για σκύλους παρά για μωρά

Το 2023 για πρώτη φορά τα καροτσάκια για σκύλους που πουλήθηκαν στη Νότια Κορέα ήταν περισσότερα από τα καροτσάκια για μωρά. Η ίδια χώρα είναι ωστόσο εκείνη με το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων στον ανεπτυγμένο κόσμο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νότια Κορέα ξεχωρίζει ως η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων στον ανεπτυγμένο κόσμο, γεγονός το οποίο προκαλεί προβληματισμό στους κυβερνώντες αλλά και αντιπαραθέσεις σε κοινωνικό επίπεδο.

Ενδεικτικά, ο δείκτης γεννητικότητας υποχώρησε πέρυσι στις 0,72 γεννήσεις ανά γυναίκα: στο μόλις ένα/τρίτο δηλαδή του επιπέδου που απαιτείται για τη διατήρηση του πληθυσμού.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που επικαλείται η Wall Street Journal, το 50% των γυναικών στις ηλικίες μεταξύ 20 και 49 ετών στη Νότια Κορέα δηλώνει ότι δεν έχει πρόθεση να αποκτήσει παιδιά.

Παράλληλα ωστόσο, όπως αναφέρει η WSJ, στην ίδια χώρα αυξάνονται οι πωλήσεις σκύλων, ενώ το 2023 για πρώτη φορά τα καροτσάκια για σκύλους που πουλήθηκαν ήταν περισσότερα από τα καροτσάκια για μωρά, με την εν λόγω τάση να συνεχίζεται και το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Οι πωλήσεις καροτσιών σκύλων έχουν τετραπλασιαστεί μετά το 2019. Μάλιστα υπάρχουν μοντέλα που κοστίζουν πάνω από 1.000 ευρώ το καθένα.

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, Γιουν Σουκ-Γέολ, έχει από την πλευρά του κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση «δημογραφικής έκτακτης ανάγκης» και «υπαρξιακής κρίσης». Ενώ δεν έχει παιδιά ωστόσο, αν και παντρεμένος, ο ίδιος έχει πάνω από δέκα σκύλους και γάτες, φωτογραφίες των οποίων αναρτά συχνά πυκνά στα social media.   

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT