Η Γερμανία επεκτείνει τους συνοριακούς ελέγχους

Η Γερμανία επεκτείνει τους συνοριακούς ελέγχους

«Ενισχύουμε την εσωτερική μας ασφάλεια μέσω συγκεκριμένης δράσης και συνεχίζουμε τη σκληρή μας στάση κατά της παράτυπης μετανάστευσης», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φέιζερ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα θα επεκτείνει τους προσωρινούς ελέγχους σε όλα τα γερμανικά χερσαία σύνορα για να αντιμετωπίσει, όπως ανέφερε, «την παράτυπη μετανάστευση και για την προστασία της χώρας από εξτρεμιστικές απειλές».

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ακόμη ότι ενημέρωσε τις Βρυξέλλες για τη θέσπιση συνοριακών ελέγχων στα χερσαία σύνορα με τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία για περίοδο έξι μηνών, ανέφερε το Associated Press.

Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν στις 16 Σεπτεμβρίου και θα προστεθούν στους περιορισμούς που ήδη ισχύουν στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας με την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Οπως τόνισε η Φέιζερ, «ενισχύουμε την εσωτερική μας ασφάλεια μέσω συγκεκριμένης δράσης και συνεχίζουμε τη σκληρή μας στάση κατά της παράτυπης μετανάστευσης».

Προστασία των εξωτερικών συνόρων

Μέχρι να επιτύχουμε ισχυρή προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. με το νέο Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου, πρέπει να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τους ελέγχους στα εθνικά μας σύνορα.

Η κίνηση έρχεται έπειτα από αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στο Σόλιγκεν κατά την οποία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο μήνα, ενώ την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία στο Μόναχο αντάλλαξε πυρά με ένοπλο κοντά στο ισραηλινό προξενείο.

Ερχεται επίσης εν μέσω αυξανόμενης πολιτικής πίεσης στη γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού, μετά τη νίκη του ακροδεξιού AfD στις εκλογές στη Θουριγγία νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT