Γάζα: «Ολόκληρες οικογένειες θάφτηκαν στην άμμο»

Γάζα: «Ολόκληρες οικογένειες θάφτηκαν στην άμμο»

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να εργάζονται «για την ανάσυρση 15 αγνοουμένων», τόνισε αξιωματούχος πολιτικής άμυνας του παλαιστινιακού θυλάκου

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Γάζας ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο Αλ Μαουάσι της νότιας πόλης Χαν Γιουνίς, που είχε ανακηρυχθεί ως «ανθρωπιστική ζώνη», οδήγησαν 40 ανθρώπους στον θάνατο σήμερα Τρίτη το πρωί.

Γάζα: «Ολόκληρες οικογένειες θάφτηκαν στην άμμο»-1

Ο αξιωματούχος πολιτικής άμυνας Μοχάμεντ Αλ Μουγάιρ, κάνοντας λόγο «για στόχευση των σκηνών εκτοπισμένων» πολιτών στο Μαουάσι, τόνισε ότι τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να εργάζονται «για την ανάσυρση 15 αγνοουμένων».

Κρατήρες εννέα μέτρων

«Ολόκληρες οικογένειες αφανίστηκαν στη σφαγή του Αλ Μαουάσι στη Χαν Γιουνίς, θάφτηκαν σε κρατήρες βαθιά κάτω από την άμμο», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της πολιτικής άμυνας Μαχμούντ Μπασάλ.

Πηγές προσκείμενες στην πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας έκαναν γνωστό νωρίτερα πως τουλάχιστον 20 σκηνές τυλίχτηκαν στις φλόγες, ενώ ισραηλινοί πύραυλοι δημιούργησαν κρατήρες βάθους έως και εννέα μέτρων.

Γάζα: «Ολόκληρες οικογένειες θάφτηκαν στην άμμο»-2

Ο ισραηλινός στρατός αμφισβήτησε τον αριθμό των νεκρών από το χτύπημα που έδωσαν οι αρχές της Γάζας, τονίζοντας ότι «δεν επιβεβαιώνεται με βάση τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του».

Ισραήλ: Πλήξαμε διοικητές της Χαμάς

Ο στρατός ισχυρίστηκε ακόμη ότι στην επίθεση σκοτώθηκαν πολλοί Παλαιστίνιοι ένοπλοι, τους οποίους περιέγραψε ως «άμεσα εμπλεκόμενους στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου».

Οπως τόνισε, «έπληξε υψηλόβαθμους διοικητές της Χαμάς που δραστηριοποιούνταν σε αρχηγείο το οποίο είχαν εγκαταστήσει σε ανακηρυγμένη ανθρωπιστική περιοχή».

Γάζα: «Ολόκληρες οικογένειες θάφτηκαν στην άμμο»-3

Η Χαμάς από την πλευρά της, επικαλούμενη ενόπλους της που, όπως ανέφερε, ήταν παρόντες στο σημείο της επίθεσης, έκανε λόγο για «κατάφωρα ψεύδη» του Ισραήλ.

Ο απεσταλμένος για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, Τορ Γουένεσλαντ, καταδίκασε «το φονικό ισραηλινό χτύπημα», το οποίο, όπως είπε, «άφησε δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές ιατρικές αρχές».

Τουρκία: «Εγκλημα πολέμου»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τέλος κατήγγειλε τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους ως «έγκλημα πολέμου».

Γάζα: «Ολόκληρες οικογένειες θάφτηκαν στην άμμο»-4

«Καταδικάζουμε τη σφαγή δεκάδων Παλαιστινίων από το Ισραήλ σε επίθεση στις σκηνές των αμάχων στη λεγόμενη ανθρωπιστική ζώνη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι το Ισραήλ «πρόσθεσε ακόμη ένα έγκλημα στο κατάλογο των εγκλημάτων πολέμου που έχει διαπράξει».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για γενοκτονία και έχει καλέσει «να τιμωρηθεί στα διεθνή δικαστήρια», ενώ έχει επικρίνει τη Δύση για την υποστήριξη της στρατιωτικής επίθεσης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT