Google: Τι απαντά για το πρόστιμο 2,4 δισ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Google: Τι απαντά για το πρόστιμο 2,4 δισ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

«Κάναμε αλλαγές το 2017 για να συμμορφωθούμε με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», ισχυρίζεται ο τεχνολογικός κολοσσός

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απογοήτευσή της εξέφρασε η Google, μέσω εκπροσώπου της, σχετικά με τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης να της επιβάλει πρόστιμο 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για πρακτικές που αντιβαίνουν στον ανταγωνισμό.

«Είμαστε απογοητευμένοι με την απόφαση του Δικαστηρίου. Η απόφαση αυτή αφορά πολύ συγκεκριμένα γεγονότα. Κάναμε αλλαγές το 2017 για να συμμορφωθούμε με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρακτική μας λειτουργεί με επιτυχία για περισσότερα από επτά χρόνια, δημιουργώντας δισεκατομμύρια κλικ για πάνω από 800 υπηρεσίες σύγκρισης αγορών», ανέφερε ο εκπρόσωπος στο Euronews. 

Το 2017, η Κομισιόν κατηγόρησε την Google ότι ευνοούσε τα αποτελέσματα της δικής της υπηρεσίας σύγκρισης τιμών, σε βάρος των ανταγωνιστών. Η εταιρεία και η μητρική της εταιρεία Alphabet κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμο που ήταν, τότε, το μεγαλύτερο που επέβαλε ποτέ η Κομισιόν λόγω παραβίασης των αντιμονοπωλιακών πρακτικών.

«Η συμπεριφορά της Google προκάλεσε διακρίσεις και δεν επέφερε ουσιαστικές συνθήκες ανταγωνισμού», δήλωσαν σήμερα οι δικαστές, απορρίπτοντας την προσφυγή κατά της απόφασης που είχαν κάνει η Google και η μητρική της εταιρεία, Alphabet.

Από την πλευρά της, η επίτροπος της Ε.Ε. για τον ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ενωση θα συνεχίσει, μέσω νομοθετικών προτάσεων και της επιβολής του νόμου, τη δουλειά της εναντίον του φορολογικού ανταγωνισμού και του επιθετικού σχεδιασμού της φορολογίας από χώρες της Ε.Ε. και από πολυεθνικές.

«Οι έρευνές μας συνέβαλαν αποφασιστικά σε μια αλλαγή νοοτροπίας, μια αλλαγή στάσης μεταξύ των κρατών-μελών. Βοήθησαν να πραγματοποιηθεί και να επιταχυνθεί κανονιστική και νομοθετική μεταρρύθμιση», δήλωσε ο Βεστάγκερ σε συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT