Γαλλία: Στο νοσοκομείο ο 71χρονος που νάρκωνε τη σύζυγό του και καλούσε άνδρες να τη βιάσουν

Γαλλία: Στο νοσοκομείο ο 71χρονος που νάρκωνε τη σύζυγό του και καλούσε άνδρες να τη βιάσουν

Πιθανή η αναβολή της δίκης. Ο κατηγορούμενος έχει παραδεχθεί τις πράξεις του και επρόκειτο να καταθέσει στο δικαστήριο.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιθανή είναι η αναβολή της δίκης του 71 ετών Ντομινίκ Πελικό και ακόμη 50 ανδρών, στη Γαλλία, που κατηγορούνται για τους βιασμούς της συζύγου του Πελικό, ο οποίος τη νάρκωνε με ισχυρά φάρμακα. 

O 71χρονος συνταξιούχος, βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο οποίος έχει παραδεχτεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται, επρόκειτο να καταθέσει. Η δικηγόρος του είπε ότι είχε πόνους στην κοιλία και δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί ενώπιον των δικαστών.

Είπε επίσης ότι «δεν θα αποφύγει τη δίκη του. Θα είναι εκεί, θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Πρόκειται για ιατρικό πρόβλημα εκτός προγράμματος».

Το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αναβολή της δίκης, για την υπόθεση που έχει σοκάρει τη Γαλλία. O δικαστής διέταξε να εξεταστεί από γιατρούς ο κατηγορούμενος, λέγοντας ότι θα μπορούσε να ζητήσει την αναβολή της δίκης «μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του».

Η πρώην σύζυγός του και θύμα του Ζιζέλ Πελικό, 71 ετών, ζήτησε η δίκη να είναι ανοιχτή στο κοινό «για ευαισθητοποίηση σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών για τη διάπραξη σεξουαλικής επίθεσης». Επίσης, είπε ότι δεν θέλει να συνεχιστεί η δίκη αν δεν είναι παρών ο επί 50 χρόνια σύζυγός της.

«Ηξεραν ότι είναι ναρκωμένη»

Δεκαοκτώ από τους 51 κατηγορούμενους, συμπεριλαμβανομένου του Ντομινίκ Πελικό, τελούν υπό κράτηση, ενώ άλλοι 32 κατηγορούμενοι παρακολουθούν τη δίκη ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, όλοι οι συγκατηγορούμενοι πρέπει να γνώριζαν ότι η Ζιζέλ Πελικό ήταν αναίσθητη. Και εξήγησε ότι από τα βίντεο αυτό είναι σαφές.

«Πέρα από τις εικόνες, πρέπει να ακούσεις τον ήχο. Παρατηρείς αμέσως ότι κοιμάται. Μερικοί μάλιστα επέστρεψαν σε αρκετές περιπτώσεις, και κανείς δεν θα μπορούσε να αγνοεί ότι βρισκόταν σε βαθιά κατάσταση αναισθησίας», είπε ο ανακριτής.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι διέπραξαν το έγκλημα χωρίς προφυλακτικό, σύμφωνα με τον ανακριτή. Ενας από τους κατηγορούμενους, κατά την ανάκρισή του, είπε πως γνώριζε ότι ο Πελικό επρόκειτο να ναρκώσει τη σύζυγό του, αλλά σκέφτηκε ότι ήταν μέρος «σεξουαλικού παιχνιδιού».

Πηγή: SkyNews, AFP

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT