Σοϊγκού: Η Ρωσία είναι κοντά σε νέα διμερή συνθήκη με το Ιράν

Σοϊγκού: Η Ρωσία είναι κοντά σε νέα διμερή συνθήκη με το Ιράν

«Προσβλέπουμε στην επικείμενη σύναψη μιας νέας διακρατικής συνθήκης», ανέφερε ο κορυφαίος αξιωματούχος

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία είναι πολύ κοντά στην υπογραφή μιας νέας διμερούς συνθήκης με το Ιράν, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο δηλώσεις του κορυφαίου αξιωματούχου ασφαλείας της Μόσχας, Σεργκέι Σοϊγκού. 

«Προσβλέπουμε στην επικείμενη σύναψη μιας νέας διακρατικής συνθήκης. Ολοκληρώνουμε τις εσωτερικές διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την προετοιμασία των εγγράφων προς υπογραφή από τους προέδρους», είπε χαρακτηριστικά ο Σοϊγκού.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια στενότερους δεσμούς με το Ιράν και άλλα εχθρικά προς τις Ηνωμένες Πολιτείες κράτη, όπως η Βόρεια Κορέα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν και τις δύο χώρες ότι βοηθούν την πολεμική μηχανή της Ρωσίας στην Ουκρανία, κάτι που η Μόσχα αρνείται.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν ισχυρίστηκε νωρίτερα σήμερα ότι η Ρωσία παρέλαβε βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν και είναι πιθανό να τους χρησιμοποιήσει εντός εβδομάδων. Ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος διέψευσε τη Δευτέρα τα δημοσιεύματα ότι η Τεχεράνη προμήθευσε τη Μόσχα με τέτοιους πυραύλους. 

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT