Ιταλός υπ. Υγείας: Να συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω όσοι επιτίθενται σε ιατρούς – νοσηλευτές

Ιταλός υπ. Υγείας: Να συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω όσοι επιτίθενται σε ιατρούς – νοσηλευτές

Το θέμα επέστρεψε στην επικαιρότητα, έπειτα από δυο επιθέσεις κατά νοσηλευτικού προσωπικού στην περιφέρεια της Απουλίας τις περασμένες ημέρες

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Οράτσιο Σκιλάτσι αναφέρθηκε στο όλο και πιο διαδεδομένο φαινόμενο των επιθέσεων κατά νοσηλευτών και γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

«Συζητήσαμε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κάρλο Νόρντιο. Θεωρούμε ότι σε αυτήν τη φάση, το πιο χρήσιμο μέτρο για να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο –δηλαδή τις επιθέσεις κατά του νοσηλευτικού προσωπικού– είναι η έγκριση της επ’ αυτοφώρω σύλληψης», τόνισε ο Σκιλάτσι.

«Ως κυβέρνηση, ασχοληθήκαμε αμέσως με το χρόνιο αυτό πρόβλημα, αυξήσαμε και τις σχετικές ποινές. Πλέον, όμως, χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις», πρόσθεσε ο αρμόδιος υπουργός. Το μεγάλο αυτό πρόβλημα αποτελεί και πάλι κύριο θέμα της επικαιρότητας στην Ιταλία, έπειτα από δυο επιθέσεις κατά νοσηλευτικού προσωπικού στην περιφέρεια της Απουλίας τις περασμένες ημέρες.

«Συμφωνούμε με τον Σκιλάτσι σε ό,τι αφορά τη σύλληψη επ’ αυτοφώρω, με χρονικό περιθώριο σαράντα οκτώ ωρών από τη στιγμή που λαμβάνουν χώρα βίαιες επιθέσεις σε βάρος γιατρών και νοσοκόμων. Τώρα, πρέπει να εξοπλιστούν όλα τα νοσοκομεία μας με κλειστό κύκλωμα βίντεο παρακολούθησης», σχολίασε ο Φιλίπο Ανέλι, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιταλών Χειρουργών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT