Βρετανία: Εκλεψαν την τσάντα υπουργού σε συνέδριο για την αύξηση των κλοπών

Βρετανία: Εκλεψαν την τσάντα υπουργού σε συνέδριο για την αύξηση των κλοπών

Ενας 56χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για κλοπή και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα κλοπής έπεσε η Βρετανίδα υπουργός αστυνόμευσης, πυροσβεστικής και πρόληψης του εγκλήματος, Νταϊάνα Τζόνσον, κατά την παρουσία της σε συνέδριο με υψηλόβαθμους αστυνομικούς, με θέμα το αυξανόμενο πρόβλημα ληστειών και κλοπής καταστημάτων.

Οπως ανέφερε την Πέμπτη κυβερνητικός αξιωματούχος, το περιστατικό σημειώθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, όσο η Τζόνσον συμμετείχε στο συνέδριο της Ενωσης Επιθεωρητών της Αστυνομίας, στην κεντρική Αγγλία.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι έκλεψαν την τσάντα της ενώ βρισκόταν στο συνέδριο, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος ασφαλείας.

Το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση. Η αστυνομία του Ουόρικσαϊρ ανακοίνωσε ότι ένας 56χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για κλοπή και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση σε σχέση με το περιστατικό.

Κατά την ομιλία της στο συνέδριο, η Τζόνσον είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Βρετανία «έχει κυριευτεί από μια επιδημία αντικοινωνικής συμπεριφοράς, ληστειών και κλοπής καταστημάτων».

«Πάρα πολλά κέντρα πόλεων και κεντρικοί δρόμοι σε όλη τη χώρα έχουν κυριευτεί από μια επιδημία αντικοινωνικής συμπεριφοράς, ληστειών και κλοπής καταστημάτων που διαβρώνει τις κοινότητές μας και δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Βρετανία βιώνει τα τελευταία χρόνια μια αύξηση ληστειών και κλοπών σε βάρος καταστημάτων. Παρά το γεγονός ότι η συνολική εγκληματικότητα καταγράφει μείωση, ο αριθμός κλοπών αντικειμένων, όπως τσάντες και κινητά, αυξήθηκε κατά 40%, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT