Ρωσία: «Ανακατάληψη 10 οικισμών στην περιοχή του Κουρσκ»

Ρωσία: «Ανακατάληψη 10 οικισμών στην περιοχή του Κουρσκ»

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε αντεπίθεση στο Κουρσκ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανακατάληψη συνολικά 10 οικισμών στο Κουρσκ ανακοίνωσε η Μόσχα, εν μέσω πληροφοριών για την έναρξη σημαντικής ρωσικής αντεπίθεσης στην περιοχή. 

Με πληροφορίες να κάνουν λόγο για σφοδρές μάχες, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας στην ανακοίνωσή του απαρίθμησε τα ονόματα των 10 οικισμών που ανακατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις στο Κουρσκ. Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε αντεπίθεση στο Κουρσκ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η κίνηση αυτή των Ρώσων ήταν αναμενόμενη από τις ουκρανικές δυνάμεις. 

Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς μπλόγκερ, μια πρώτη μηχανοκίνητη αντεπίθεση των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε από την Τρίτη. Ο ρωσικός στρατός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να προωθήθηκε από το χωριό Κορένεβο και να προέλασε σχετικά γρήγορα, νότια προς το Σνάγκοστ. «Στην περιφέρεια του Κουρσκ, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση στο δυτικό πλευρό της εχθρικής σφήνας, μειώνοντας την ουκρανική ζώνη ελέγχου κοντά στα κρατικά σύνορα», ανέφερε χθες το μπλογκ Two Majors.

Το επόμενο βήμα θα είναι «μια πιο οργανωμένη και καλά εξοπλισμένη προσπάθεια για την πλήρη εκδίωξη των ουκρανικών δυνάμεων από τη Ρωσία», εκτίμησε το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου και αναγνώρισε ότι η κατάσταση «είναι ρευστή». 

«Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν αντεπιθέσεις κατά μήκος του δυτικού άκρου της ουκρανικής προεξοχής στην περιφέρεια του Κουρσκ και φέρονται να κατέλαβαν αρκετούς οικισμούς βορειοανατολικά και νότια του Κορένεβο στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου. Το μέγεθος, η κλίμακα και οι πιθανές προοπτικές των ρωσικών αντεπιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στην περιφέρεια Κουρσκ είναι ασαφείς και η κατάσταση παραμένει ρευστή […] Οι ουκρανικές δυνάμεις φέρονται να άρχισαν νέες επιθέσεις δυτικά του Σνάγκοστ», σημείωσε το Ινστιτούτο και συνέχισε σε άλλο σημείο:

«Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να προσπαθούν να εδραιώσουν πιο ευνοϊκές από άποψη τακτικής θέσεις κατά τη διάρκεια αυτών των αρχικών αντεπιθέσεων προτού ξεκινήσουν μια ευρύτερη αντεπίθεση κατά των ουκρανικών δυνάμεων που επιχειρούν βορειοανατολικά του Κορένεβο και κοντά στην Σούτζα». 

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Αυγούστου η Ουκρανία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί από το εξωτερικό εναντίον της Ρωσίας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, περνώντας τα σύνορα και εισβάλλοντας στην περιφέρεια του Κουρσκ, με χιλιάδες στρατιώτες υποστηριζόμενους από σμήνη μη επανδρωμένων αεροσκαφών και βαριά όπλα, περιλαμβανομένων όπλων δυτικής κατασκευής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT