Σπρίνγκφιλντ: Απειλή για βόμβα στο δημαρχείο με φόντο τους ισχυρισμούς του Τραμπ

Σπρίνγκφιλντ: Απειλή για βόμβα στο δημαρχείο με φόντο τους ισχυρισμούς του Τραμπ

Περίπου 15.000 Αϊτινοί έφτασαν στο Σπρίνγκφιλντ τα τελευταία χρόνια, δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία. Ωστόσο, δέχθηκαν ανοίκεια επίθεση από τους Ρεπουμπλικάνους μέσω διακίνησης fake news.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα fake news που διακινούν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων, ότι οι Αϊτινοί μετανάστες τρώνε κατοικίδια ζώα, σκύλους και γάτες, και αναπαρήγαγαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος αντιπρόεδρός του, Τζ. Ντ. Βανς, έφεραν την πόλη Σπρίνγκφιλντ στο επίκεντρο της συζήτησης για το μεταναστευτικό στις ΗΠΑ, με πολλές συνέπειες. 

Το πρωί της Πέμπτης το δημαρχείο του Σπρίνγκφιλντ και άλλα δημόσια κτίρια της πόλης αποκλείστηκαν έπειτα από απειλή για βόμβα, την οποία πάντως οι αρχές απέφυγαν να συνδέσουν με τις δηλώσεις Τραμπ στο ντιμπέιτ.

«Λόγω απειλής για βόμβα σε πολλά κτίρια υπηρεσιών σε όλο το Σπρίνγκφιλντ, το Δημαρχείο έκλεισε σήμερα» ανέφερε η δημοτική αρχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σπρίνγκφιλντ: Απειλή για βόμβα στο δημαρχείο με φόντο τους ισχυρισμούς του Τραμπ-1
Το δημαρχείο του Σπρίνγκφιλντ / Reuters

Περίπου 15.000 Αϊτινοί μετανάστες έφτασαν στο Σπρίνγκφιλντ, μια πόλη 62.000 κατοίκων, τα τελευταία χρόνια, δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία. Οι μισθοί αυξήθηκαν και οι τοπικοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα. Ταυτόχρονα όμως τα σχολεία και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες δέχονται μεγάλη πίεση. 

Η κοινότητα των Αϊτινών μεταναστών, άνθρωποι που έχουν άδεια εργασίας και βρίσκονται νόμιμα στη χώρα, επισημαίνει ότι οι άνθρωποι φοβούνται για την ασφάλειά τους.

Η φήμη αυτή φαίνεται ότι έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε αναρτήσεις σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης που ισχυρίζονταν ότι οι μετανάστες έφαγαν τα κατοικίδια που αγνοούνταν. Μια γυναίκα έκανε πρώτη μια ανάρτηση, ισχυριζόμενη κάτι τέτοιο και όταν ρωτήθηκε από το πρακτορείο Reuters, είπε ότι το έγραψε αφού το άκουσε από μια γειτόνισσα. Η γειτόνισσά της υποστήριξε ότι το άκουσε από έναν φίλο, ο οποίος το άκουσε από έναν άλλο φίλο, ο οποίος το είχε ακούσει από έναν γνωστό του. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει αν το πρόσωπο είχε ιδία γνώση ανθρώπων που τρώνε κατοικίδια.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ, ο Τζ.Ντ. Βανς, που εκπροσωπεί το Οχάιο στη Γερουσία, επανέλαβε και αυτός την αστήρικτη κατηγορία: «Σε κοινότητες όπως το Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο, όπου έχουν έρθει 20.000 Αϊτινοί, το κόστος στέγασης είναι δυσβάστακτο, οι μεταδοτικές ασθένειες αυξάνονται και ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει μια καλή ζωή σε αυτή τη μικρή πόλη του Οχάιο», είπε στο CNBC.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT