Ο Ορμπαν πανηγυρίζει για το ότι η Γερμανία επιτέλους «ξύπνησε»

Ο Ορμπαν πανηγυρίζει για το ότι η Γερμανία επιτέλους «ξύπνησε»

«Ακόμα και ο καγκελάριος ξύπνησε, οπότε είπα, 'καλώς ήρθατε στο κλαμπ', γιατί πλέον πιέζει για την προστασία των συνόρων», τόνισε ο Ορμπαν, αναφερόμενος στον Ολαφ Σολτς

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι η Γερμανία επιτέλους «ξύπνησε» σε ό,τι αφορά τις συνέπειες της μετανάστευσης.

«Η προστασία των συνόρων έχει γίνει αρνητική λέξη τον τελευταίο καιρό, γιατί όλοι πρέπει να αφήνουν τους μετανάστες να μπαίνουν – όποιος τους σταματήσει είναι ο κακός», τόνισε ο Ορμπαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ουγγρικό κρατικό ραδιόφωνο σήμερα Παρασκευή το πρωί, όπως αναφέρει το Politico. «Πλέον, η Γερμανία ξύπνησε: η τρομοκρατία, το έγκλημα, το κοινωνικό και οικονομικό βάρος των μεταναστών που δεν θέλουν να εργαστούν, όλα αυτά αρχίζουν να ξυπνούν τους Γερμανούς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ορμπαν έχει αναδειχθεί εδώ και χρόνια σε κύριο εκφραστή της σκληρής συντηρητικής φωνής κατά της μετανάστευσης στην Ε.Ε.. Ωστόσο, και η πιο φιλική προς τους μετανάστες Γερμανία πρόσφατα ανήγγειλε ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορά της, καθώς η κεντροαριστερή κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον καγκελάριο Σολτς επιχειρεί να ανακόψει την άνοδο της Ακροδεξιάς στη χώρα, σχολιάζει το Politico.

«Καλώς ήρθατε στο κλαμπ»

«Ακόμα και ο καγκελάριος ξύπνησε, οπότε είπα, ‘καλώς ήρθατε στο κλαμπ‘, γιατί πλέον πιέζει για την προστασία των συνόρων», τόνισε ο Ορμπαν αναφερόμενος στον Ολαφ Σολτς.

«Υπάρχει ακόμη ένα βήμα που απομένει να κάνουν οι ηγέτες της Δυτικής Ευρώπης: Εφόσον παραδέχονται ότι τα σύνορα πρέπει να προστατεύονται, δεν πρέπει να τιμωρούν εκείνους που φροντίζουν ακριβώς για αυτό», πρόσθεσε.

Τον Ιούνιο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 200 εκατ. ευρώ στην Ουγγαρία επειδή η Βουδαπέστη παραβίασε τους νόμους της Ε.Ε. για το άσυλο και δεν εφάρμοσε αλλαγές στην πολιτική των απελάσεων.

«Η Ουγγαρία τιμωρείται από τις Βρυξέλλες με βαριές οικονομικές κυρώσεις, επειδή προστατεύει τα σύνορά της, την ίδια ώρα που άλλα κράτη κλείνουν τα δικά τους», σημείωσε ο Ορμπαν, αναφερόμενος στο πρόστιμο και την πρόσφατη απόφαση της Γερμανίας να εισαγάγει προσωρινά αυστηρότερους ελέγχους σε όλα τα χερσαία σύνορά της για να μειώσει τη μετανάστευση χωρίς έγγραφα.

«Οπότε προφανώς πρόκειται για χάος, για πολιτικό χάος: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευθύνεται για αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε.

Ο Ορμπαν υποστήριξε ακόμη ότι αντί να τιμωρηθεί, η Ουγγαρία θα πρέπει να λάβει οικονομική υποστήριξη για την προστασία των συνόρων της, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση της Βουδαπέστης να καταθέσει μήνυση κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT