Βουλγαρία: Νεκροί δύο πιλότοι σε συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Βουλγαρία: Νεκροί δύο πιλότοι σε συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Το δυστύχημα έγινε στη βάση της πολεμικής αεροπορίας «Graf Ignatievo» μία μέρα πριν από προγραμματισμένη αεροπορική επίδειξη. Οι νεκροί ήταν εκπαιδευτές πιλότοι

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο πιλότοι, εκπαιδευτές της πολεμικής αεροπορίας στη Βουλγαρία, έχασαν τη ζωή τους όταν το διθέσιο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη. Πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση εν όψει της προγραμματισμένης για το Σάββατο αεροπορικής επίδειξης στη βάση της πολεμικής αεροπορίας «Graf Ignatievo» στην κεντρική Βουλγαρία.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Ντίμιταρ Γκλάβτσεφ, έσπευσε στο σημείο του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Aμυνας, Ατάνας Ζαπριάνοφ, το αεροσκάφος συνετρίβη στις 12.30 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας και το αεροσκάφος ήταν ένα εκπαιδευτικό τύπου L-39ZA.

Μετά το δυστύχημα, το βουλγαρικό υπουργείο Αμυνας ακύρωσε τη διεθνή αεροπορική επίδειξη, η οποία είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ. Λίγη ώρα πριν από το δυστύχημα, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, πρώην πιλότος της πολεμικής αεροπορίας είχε συγκυβερνήσει ένα F-16 σε πτήση στην ίδια αεροπορική βάση.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος. 

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT