Ιταλία: Πιλοτική εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στα σχολεία

Ιταλία: Πιλοτική εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στα σχολεία

Λογισμικό που χρησιμοποιεί ΑΙ θα δοκιμαστεί σε 15 αίθουσες διδασκαλίας, σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας, η οποία έχει μία από τις χειρότερες βαθμολογίες στην Ε.Ε., σχετικά με την εμπέδωση βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα σχολεία της Ιταλίας εισάγεται η τεχνητή νοημοσύνη, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι να καλύψει το χάσμα ψηφιακών δεξιοτήτων που χωρίζει τη χώρα από τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ιταλός υπουργός Παιδείας, Τζουζέπε Βαλντιτάρα δήλωσε ότι λογισμικό που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, θα δοκιμαστεί σε 15 αίθουσες διδασκαλίας, σε τέσσερις περιφέρειες. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, εφόσον το πείραμα στεφθεί με επιτυχία, θα ακολουθήσει η εφαρμογή του και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, που θα εγκατασταθούν σε τάμπλετ και υπολογιστές, θα λειτουργούν ως «εικονικοί βοηθοί που μπορούν να διευκολύνουν τη μάθηση και να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς ώστε να προσδιορίσουν μεθόδους για μια ολοένα και πιο εξατομικευμένη προσέγγιση», δήλωσε ο υπουργός στο ειδησεογραφικό κανάλι TGcom24.

Σύμφωνα με τη Eurostat, η Ιταλία έχει μία από τις χειρότερες βαθμολογίες στην Ε.Ε., σχετικά με την εμπέδωση βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς τα πάει καλύτερα μόνο από τη Λετονία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Η προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης συμπίπτει με τη γενική απαγόρευση στη χρήση κινητών τηλεφώνων στις σχολικές αίθουσες, ακόμα και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Οι μέχρι στιγμής προσπάθειες ψηφιακής μετάβασης του ιταλικού εκπαιδευτικού συστήματος, έχουν αποδειχθεί δύσκολες, εν μέρει λόγω της προχωρημένης ηλικίας του διδακτικού προσωπικού.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT