ΗΠΑ: Εκκληση Μπάιντεν να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον Αϊτινών – Εκκενώθηκαν σχολεία στο Σπρίνγκφιλντ

ΗΠΑ: Εκκληση Μπάιντεν να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον Αϊτινών – Εκκενώθηκαν σχολεία στο Σπρίνγκφιλντ

Σχολεία εκκενώθηκαν στο Σπρίνγκφιλντ, εστία μεταναστών δέχθηκε απειλές με προσβολές και «προτροπές» προς τα μέλη της κοινότητας να φύγουν. Προφανής αιτία, τα fake news που διακινεί και ο Ντόναλντ Τραμπ, ότι οι Αϊτινοί τρώνε «σκύλους και γάτες»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η ένταση εναντίον των Αϊτινών μεταναστών στο Σπρίνγκφιλντ των ΗΠΑ, εξαιτίας των fake news εις βάρος τους, τα οποία διακινούν Ρεπουμπλικανοί και καλλιεργεί με δηλώσεις του και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο, να σταματήσει να υποδαυλίζει την ένταση σε βάρος των Αϊτινών μεταναστών, διαδίδοντας τις εξευτελιστικές φήμες ότι τρώνε κατοικίδια ζώα, γάτες και σκύλους.

«Είναι απλώς άδικο η υπερήφανη αϊτινή κοινότητα να δέχεται επίθεση αυτήν την ώρα σε αυτή τη χώρα. Αυτό πρέπει να σταματήσει, αυτό που κάνει, πρέπει να σταματήσει», είπε ο Τζο Μπάιντεν σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο. «Δεν υπάρχει θέση στην Αμερική για τέτοιους ισχυρισμούς», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις Τραμπ, στο ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις, αλλά προηγουμένως και αυτές του υποψήφιου αντιπροέδρου του, Τζ. Ντ. Βανς, έχουν δημιουργήσει χάος στο Σπρίνγκφιλντ. Εκεί, ζει μεγάλη κοινότητα Αϊτινών μεταναστών, όπου κατά γενική ομολογία έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης.

ΗΠΑ: Εκκληση Μπάιντεν να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον Αϊτινών – Εκκενώθηκαν σχολεία στο Σπρίνγκφιλντ-1
AP Photo/Paul Vernon

Μολονότι η τοπική αστυνομία διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς Τραμπ και Βανς, όπως και πολλά μέσα που επαληθεύουν τις πληροφορίες, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επαναλάβει πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες τη φήμη που ξεκίνησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα χωρίς να υπάρχει κάποια απόδειξη.

ΗΠΑ: Εκκληση Μπάιντεν να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον Αϊτινών – Εκκενώθηκαν σχολεία στο Σπρίνγκφιλντ-2
Σπρίνγκφιλντ: ο κάτοικος της πόλης, Μπράιαν Ρίτσαρντσον, μιλάει σε δημοσιογράφο του Associated Press / AP Photo/Paul Vernon

Οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν ότι το πρωί της Παρασκευής διέταξαν την εκκένωση σχολείων. Την Πέμπτη είχε διαταχθεί η εκκένωση του δημαρχείου και άλλων δημόσιων κτιρίων, έπειτα από απειλή για βόμβα. Δύο δημοτικά σχολεία και ένα κολέγιο έκλεισαν σήμερα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. 

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ερευνά επίσης απειλές που διατυπώθηκαν την Πέμπτη εναντίον μιας εστίας Αϊτινών στο Σπρίνγκφιλντ, που εμπεριείχαν προσβολές και «προτροπές» προς τα μέλη της κοινότητας να φύγουν.

Πηγή: Reuters, Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT