Στάρμερ: «Δεν θέλουμε σύγκρουση με τη Ρωσία»

Στάρμερ: «Δεν θέλουμε σύγκρουση με τη Ρωσία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον και δηλώνει ότι «δεν θέλει σύγκρουση με τη Ρωσία»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον, θα βρεθούν η χρήση δυτικών πυραύλων από την Ουκρανία εναντίον στόχων εντός ρωσικού εδάφους. Την εβδομάδα αυτή, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι με τον Αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν επισκέφθηκαν από κοινού το Κίεβο. Την Κυριακή ο Κιρ Στάρμερ θα βρεθεί στη Ρώμη, ώστε να συναντηθεί με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

Τα ταξίδια, οι επισκέψεις και οι συναντήσεις είναι μόνο ένα στοιχείο απόδειξης της έντονης διπλωματικής περιόδου. Το άλλο είναι οι δηλώσεις. Για παράδειγμα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επιπλέον βρετανική στήριξη στην Ουκρανία που θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια λίρες. Παράλληλα, με συνέντευξή του στη βρετανική Telegraph δήλωσε ότι «οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι, ώστε αν βοηθήσουμε την Ουκρανία να μπει σε νικητήρια θέση» προσθέτοντας ότι Βρετανία και Αμερική πρέπει να δώσουν στην Ουκρανία τα όπλα που χρειάζεται ενάντια στη Ρωσία.

Πηγή: Deutsche Welle

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT