Κίνα: Ακύρωση πάνω από 1.600 πτήσεων, καθώς η Σαγκάη βιώνει τον χειρότερο τυφώνα σε 75 έτη

Κίνα: Ακύρωση πάνω από 1.600 πτήσεων, καθώς η Σαγκάη βιώνει τον χειρότερο τυφώνα σε 75 έτη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τυφώνας Μπεμπίνκα –ο οποίος κατατάσσεται στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον– έφθασε και πλήττει τη Σαγκάη σήμερα, Δευτέρα. Πρόκειται για το ισχυρότερο τέτοιο φαινόμενο που πλήττει απευθείας την κινεζική μεγαλούπολη εδώ και πάνω από επτά δεκαετίες.

Με ανέμους ταχύτητας έως και 151 χιλιομέτρων την ώρα στο κεντρικό τμήμα του, ο Μπεμπίνκα έφθασε στην πόλη των περίπου 25 εκατ. κατοίκων περί τις 07.30 (τοπική ώρα· 02.30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.

Αεροδρόμια στην ανατολική Κίνα ακύρωσαν περισσότερες από 1.600 πτήσεις λόγω του τυφώνα, που πλήττει γενικότερα την περιοχή του Δέλτα του ποταμού Γιανγκτσέ. Οπως ανέφερε το τμήμα πολιτικής αεροπορίας της δημοκρατίας, πρόκειται για τα αεροδρόμια στη Σαγκάη, στο Χανγκζού, στο Νινγκμπό και στη Ναντζίνγκ. Παράλληλα ακυρώθηκαν τουλάχιστον 570 δρομολόγια τρένων.

Ο Μπεμπίνκα κινείται με βορειοδυτική κατεύθυνση, εξασθενώντας σταδιακά. Η κακοκαιρία επηρέασε την εναέρια κυκλοφορία στις επαρχίες Σαγκάη, Ζετζιάνγκ, Τζιανγκσού και Ανχούι.

Κίνα: Ακύρωση πάνω από 1.600 πτήσεων, καθώς η Σαγκάη βιώνει τον χειρότερο τυφώνα σε 75 έτη-1
Φωτ.: Reuters

Οι Αρχές της Σαγκάης απομάκρυναν περίπου 400.000 κατοίκους από δυνητικά επικίνδυνες περιοχές. Τα πληρώματα εκατοντάδων πλοίων έλαβαν οδηγίες να καταφύγουν σε λιμάνια από την κακοκαιρία, ενώ έχει αναφερθεί ότι έπεσαν πάνω από 10.000 δέντρα στην ευρύτερη περιοχή. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Κίνα: Ακύρωση πάνω από 1.600 πτήσεων, καθώς η Σαγκάη βιώνει τον χειρότερο τυφώνα σε 75 έτη-2
Εχουν διακοπεί και οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω του τυφώνα στη Σαγκάη (φωτ.: Xinhua).

Είναι το ισχυρότερο ακραίο φαινόμενο στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας αφότου την έπληξε ο τυφώνας Γκλόρια, το 1949, δηλαδή από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η κακοκαιρία έρχεται μία ημέρα πριν από την κορύφωση της μεγάλης κινεζικής γιορτής της πανσελήνου του Σεπτεμβρίου, γνωστής ως Γιορτής του Φεγγαριού ή του Μεσοφθινοπώρου, κατά την οποία εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν από τις πόλεις στις επαρχίες για να γιορτάσουν με συγγενείς τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, Xinhua, Sino-Hellenic Information Post

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT