Επίθεση τουρκικού drone στο βόρειο Ιράκ με θύμα μέλος του PKK

Επίθεση τουρκικού drone στο βόρειο Ιράκ με θύμα μέλος του PKK

«Το τουρκικό πλήγμα στόχευε συνάντηση μελών του PKK στον καταυλισμό Μαχμούρ, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας ακόμη δύο, μεταξύ των οποίων, ανώτερος αξιωματούχος του PKK», ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του ιρακινού Κουρδιστάν

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση με τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και τραυμάτισε άλλα δύο στο βόρειο Ιράκ σήμερα Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του ιρακινού Κουρδιστάν.

«Το τουρκικό πλήγμα στόχευε συνάντηση μελών του PKK στον καταυλισμό Μαχμούρ, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας ακόμη δύο, μεταξύ των οποίων, ανώτερος αξιωματούχος του PKK», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αεροπορικές επιδρομές

Η Τουρκία πραγματοποιεί συχνά αεροπορικές επιδρομές εναντίον μαχητών του PKK στο βόρειο Ιράκ και διαθέτει δεκάδες φυλάκια στο ιρακινό έδαφος.

Το PKK ξεκίνησε εξέγερση εναντίον της Αγκυρας το 1984 με αρχικό στόχο τη δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους. Στη συνέχεια μετρίασε τους στόχους του, επιδιώκοντας περισσότερα δικαιώματα για τους Κούρδους και περιορισμένη αυτονομία στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT